JAPO tiedotteet

JAPO tiedottaa tällä sivulla yleisiä tiedotteita tuotteista ja palveluista.

Muita tiedotteita: JAPO tiedotteet | Häiriötiedotteet

Seuraavatsivu: 11/11Edelliset
JAPOn uusi TV-palvelu Watson julkistetaan 15.11.
12.11.2013 12:48

 

JAPO julkistaa uuden TV-palvelu Watsonin perjantaina 15.11. Watson TV-palvelu voidaan liittää kätevästi vaikkapa kodin valokuituliittymään, jolloin TV:n katsominen on katsojan hallussa!

Watson mahdollistaa television katselun jopa viideltä laitteelta - TV:n lisäksi siis vaikka tabletista, kännykästä tai tietokoneelta! Watson myös tallentaa kaikki valitsemiesi peruskanavien ohjelmat kahdeksi viikoksi, jolloin voit katsoa TV:tä aivan milloin haluat. Suosikkisarjat on mahdollista valita tallentumaan automaattisesti puoleksi vuodeksi.

Watson, jos joku muuttaa television katselun - enää ei televisio ohjaa, miten sinä käyttäydyt, vaan sinä ohjaat, miten telkkari käyttäytyy!

Watson palveluun voi tulla tutustumaan erityisesti perjantaina 15.11., jolloin se julkaistaan. Mukana myymälässämme on myös iltapäivällä superpesiksestä tuttu Ankkuripaitainen Aki Orava.

 

 


Joulunavauksessa 15.11. mukana Aki Orava
11.11.2013 13:25

Tekniset JAPOn joulu avataan perjantaina 15.11. Samassa yhteydessä JAPO julkistaa uuden TV-palvelun. Watson TV-palvelua myymälässä joulunavauksen yhteydessä on esitettelemässä Ankkureiden uusin pesäpallovahvistus Aki Orava.


Kuituilta koulukeskuksen auditoriossa 8.10.
30.09.2013 10:35

Infotilaisuus Alajärvelle rakennettavasta valokuituverkosta järjestetään Alajärven koulukeskuksen auditoriossa tiistaina 8.10. klo 19. Tervetuloa kuulemaan lisää, kysymään ja keskustelemaan!


Tekniset JAPO palvelee Kauppakatu 10:ssä
23.09.2013 13:58

Tekniset JAPO palvelut ja myymälä löytyvät jälleen uudistetusta myymälästä osoitteessa Kauppakatu 10. Tervetuloa asioimaan! Varsinaiset avajaiset vietetään perjantaina 4.10.


OHI: Huoltokatko ma 16.9.2013 klo 00:00 - 06:00
13.09.2013 21:39

Japo tekee muutostöitä dataverkossa maanantaina 16.9.2013 klo 00-6:00 välisenä aikana. Muutostyöt vaikuttavat kaikkiin Japon laajakaista ja valokuituliittymiin. 

Pahoittelemme katkosta aiheutuvaa haittaa. Lisätietoja 0445570134.

PÄIVITYS: Huoltokatko ohi 01:00, yhteydet toimivat normaalisti. Jos yhteys ei toimi, käynnistä päätelaite uudelleen.

 

 


20M/10M Kuituliittymien nopeudennostot
11.09.2013 12:18

Japo nostaa Kuituliittymien nopeusluokkaa 20M/10M seuraavaan nopeusluokkaan 50M/10M. Nopeudennosto ei vaikuta liittymän kuukausimaksuun! Kuukausimaksu on edelleen 39€ kuukaudessa.

Nopeusluokan vaihdon takia liittymässä on pieni katko jonka jälkeen päätelaite on käynnistettävä uudestaan. Nopeudet nostetaan asteittain syyskuun aikana.

Lisätietoja Japolta 06 5570111


Katsomo.fi toimimattomuus [kunnossa]
05.09.2013 10:05

Katsomo.fi palvelu on ollut palvelunestohyökkäyksen kohteena, jonka vuoksi katsomo.fi ei toimi mm. JAPOn liittymistä.

Päivitys: katsomo.fi palvelu toimii jälleen normaalisti.


Netti-tv tarjoaa vapautta ja valinnanvaraa
08.08.2013 11:34

Television katselu ei enää ole sidottu aikaan eikä paikkaan. Internetin tv-palvelut tarjoavat sekä ajankohdan että laitteiden suhteen paljon mahdollisuuksia katsoa ohjelmia ja elokuvia netissä.  

Mediakanavien laajentuessa ja pirstoutuessa myös tv-ohjelmien tarjonta on kasvanut valtavasti. Katsojaa hemmotellaan vaihtoehdoilla: tänään tosi-tv:tä peruskanavilta ja huomenna suosikkisarjan tuoreimmat jaksot maksullisen kanavapaketin kautta.

Yhä harvemmin kukaan silti kysyy: katsoitko eilen sen uuden sarjan? Uutisia, elokuvia, kulttuuria ja sarjoja voi nimittäin nyt katsoa oman aikataulun mukaan tietokoneen näytöltä, tablet-laitteelta, älypuhelimelta tai pelisovittimen kautta – ja tietenkin myös ihan siitä perinteisestä televisioruudusta.

Klikkaaminen yleistyy

Noin 70 prosenttia suomalaisista katsoo netti-tv:tä eli televisiota internetin kautta. Suomalaiset käynnistivät vuonna 2012 YLE Areenan, MTV3:n Katsomon ja Nelosen Ruutu.fi:n verkossa jaettavia tv-sisältöjä keskimäärin 24 miljoonaa kertaa kuukaudessa, kun vuonna 2011 käynnistyskertoja oli vain 15 miljoonaa kuukaudessa, ilmenee television katselua mittaavan Finnpanelin tutkimuksesta. Netti-tv ei kuitenkaan ole vähentänyt television katselua, vaan internetin tv-tarjonta ja muut tv-palvelut näyttävät kulkevan suosiossa rinta rinnan.

Korkealaatuisen liikkuvan kuvan katsominen nettiyhteyden kautta on mahdollista, kun käytössä on tarpeeksi tehokas laajakaistayhteys. Hyvälaatuinen liikkuva kuva vaatii enemmän kaistanleveyttä kuin huonompilaatuinen kuva.

Tv-ohjelmia ja elokuvia netissä tarjoava maksullinen Netflix-palvelu esimerkiksi suosittelee ohjelmiensa katsomiseen vähintään 1,5 megabitin nettiyhteyttä. Netflixin teräväpiirtokuvan katsominen edellyttää vähintään 5 megan yhteyttä.

Niinikään netissä toimiva HBO Nordic -palvelu edellyttää sujuvaa video- ja äänentoistoa varten vähintään 1 megabitin yhteyttä. Teräväpiirtokuvan katsominen edellyttää vähintään 4 megan yhteyttä.

Nuoret viihtyvät verkossa

Netin on todettu lisäävän nuorten viihtymistä kotona. Suuri osa nuorista suomalaisista laittaa internetin television edelle kodin laitteiden tärkeysjärjestyksessä, ja useimmat heistä haluavat katsoa tv-ohjelmia internetistä itselleen sopivana ajankohtana.

Teksti: Tuija Holttinen


NSA:n toimet eivät vaikuta lähi-internetpalveluihin
14.06.2013 10:22

Lähi-internetpalveluihin ei Yhdysvaltojen tiedusteluvirasto NSA:n hammas pure

Viime päivinä on keskusteltu aktiivisesti Yhdysvaltojen tiedusteluvirasto NSA:n vakoiluhankkeista. Julkisuudessa olevien tietojen mukaan NSA on vakoillut tietoliikennettä verkoissa sekä useiden yhdysvaltalaisten internetin välityksellä tarjottavia palveluita tarjoavien yritysten palvelimilta.

Finnet-liiton jäsenyhtiöiden, kuten JAPOn tarjoamat palvelut ovat kotimaisia. Tämä tarkoittaa sitä, että sen tarjoamia palveluita käyttämällä loppukäyttäjän tiedot ovat suojassa Suomen rajojen sisäpuolella eivätkä ulkomaisten viranomaisten saatavilla. JAPO, eivätkä muut Finnet-liiton jäsenyhtiöt myöskään käytä palveluidensa toteuttamisessa ulkomaisia alihankkijoita, vaan jäsenyhtiöiden tarjoamat palvelut toteutetaan puhtaasti kotimaisin voimin. Kun ruokakaupassa puhutaan lähiruoasta, voidaan sanoa, että Finnetin jäsenyhtiöiden tarjoamat internet-palvelut ovat loppuasiakkaiden todellisia lähi-internetpalveluita.

Jäsenyhtiöiden palveluita täydennetään ainoastaan poikkeuksellisesti ulkomaisin voimin, mutta tällöinkin loppukäyttäjälle on selvää, että kyse on ulkomaisesta palvelusta. Mikäli jäsenyhtiö tarjoaa käyttäjälle sähköpostin käyttämiseen Googlen gmail-palvelua, käyttäjän palveluun tallentamat tiedot luonnollisesti kiertävät Googlen palvelimien kautta, jotka voivat sijaita esimerkiksi Yhdysvalloissa.

Edellä mainituista harvoista poikkeuksista huolimatta voidaan perustellusti väittää, että niin JAPO kuin muidenkin Finnet-liiton jäsenyhtiöiden tarjoamat palvelut ovat markkinoilla vahvimmin kotimaisia. Käyttämällä meidän tarjoamia palveluita tuet sekä kotimaista työllisyyttä että panostat omaan tietoturvaasi.


JAPO rakentaa valokuituverkon Alajärvelle
24.05.2013 09:10

Alajärvellä toimiva JAPO rakentaa valokuituverkon 10 000 asukkaan Alajärvelle. Koko alueen kannalta merkittävä hanke mahdollistaa huippunopeat nettiyhteydet ja laadukkaat TV-palvelut kotitalouksien ja yritysten tarpeisiin nyt ja tulevaisuudessa. 

Mittava, kokonaisuudessaan noin 4,5 miljoonan euron investointi on paikalliselle toimijalle merkittävä päätös toteuttaa kiinteän verkon uudistamistarve valokuitu-verkon rakentamisella. Investointi vastaa kokoluokaltaan yhtiön vuoden liikevaihtoa. 

Valokuituverkon rakentaminen koko kunnan alueelle on merkittävää myös Alajärven alueellisena keskuksena toimimisen kannalta.  - Alajärvellä on toteutettu merkittäviä viihtyisyyttä ja palvelutasoa parantavia hankkeita, joiden tavoitteena on alueen vetovoimaisuuden lisääminen. Huippunopeat, kiinteät nettiyhteydet ovat osa tätä alueen vetovoimaisuutta, vakuuttaa toimitusjohtaja Toni Harjula.

Valokuituverkko tarjoaa kotitalouksille ja yrityksille paitsi huippunopean, toiminta-varman ja laadukkaan yhteyden internetiin myös joukon muita palveluita, joita langattomilla tekniikoilla ei välttämättä voida tarjota tai niitä ei voida tarjota harvaanasutulla maaseudulla. Nykyaikaiset ja monipuoliset TV-palvelut tarvitsevat toimiakseen nopean ja laadukkaan nettiyhteyden. Lisääntyvä etätyö-, uudet hoivapalvelut tai yritysten keskeiset tietoliikenne-palvelut eivät voi toimia yksistään langattoman palvelun varassa – tarvitaan kiinteä, toimintavarma yhteys. 

Valokuituverkon rakentaminen käynnistyy heti ja jatkuu tiivisti aikataulu-tettuna tulevina vuosina. Rakentaminen aloitetaan Alajärven keskustasta Niittykummun ja Toukolan alueelta jatkuen Tuluutin kautta Pynttäriin. Keskustan lisäksi rakentami-nen etenee myös haja-asutusalueilla. Kaikkiaan valokuituverkko tulee kattamaan alueen noin 2800 taloutta.

Lataa mediatiedote PDF:nä: JAPO-rakentaa-valokuituverkkoa.pdf


 

Sopimusehdot

Yleiset sopimusehdot

Jos kauppasopimusta koskevaa erimielisyyttä ei saada ratkaistuksi osapuolten välisillä neuvotteluilla, kuluttaja voi saattaa asian kuluttajariitalautakunnan ratkaistavaksi.
www.kuluttajariita.fi

Sopimusehdot yrityksille

Viestintapalvelujen sopimusehdot


Myymälän aukioloajat:
ma - pe 9 - 17
la 10 - 14
       

Asiakastuki:
ma - pe 9 - 16
(06) 557 0124
asiakastuki@japo.fi

JAPO - Tieto, koneet ja yhteydet
Kauppakatu 10
62900 Alajärvi
(06) 557 0111

Sivusto tehty JAPO Webeditorilla