JAPO tiedotteet

JAPO tiedottaa tällä sivulla yleisiä tiedotteita tuotteista ja palveluista.

Muita tiedotteita: JAPO tiedotteet | Häiriötiedotteet

Seuraavatsivu: 1/15Edelliset
Vikaa DNA-Mobiiliyhteyksissä ja Watson TV-palvelussa
20.11.2018 19:09

Tietoliikenne reitittimen hajoaminen Vaasassa aiheuttaa Alajärvellä yhteysongelmia DNA-mobiiliyhteyksissä ja Watson TV-Palvelussa.

Vika paikannettu ja korjaustoimenpiteet aloitettu.


JAPOn kuiturakentaminen Vimpelissä
12.11.2018 08:48

Japon valokuituverkon kaapelointi Vimpelissä on edennyt syksyn aikana ja tulee jatkumaan vielä ensi vuoden keväällä. Osa jälkitöistä ehdittiin viimeistelemään kesän aikana ja loput jälkityöt sekä viimeistelyt suoritamme alkukesän 2019 aikana. Myös liittymien asfaltoinnit tehdään tuolloin. Pahoittelemme töistä aiheutuvaa haittaa.

Valmiiden liittymien käyttöönotot on saatu pääosin valmiiksi Hovilan ja Anttilankankaan alueilla, seuraavaksi käyttöönotot jatkuvat Tuohiperän ja keskustan aluilla.

 

Lisätietoja:

Veli-Matti Levijoki
0445570134


Bloomberg marraskuun bonuskanava Watsonissa
29.10.2018 17:01

Marraskuun bonuskanava (KP:998) Watson -palvelussa tulee olemaan Bloomberg. Bloomberg löytyy normaalisi kanavapaikalta 168 ja on valinnainen kanava Elisa Mix S paketissa.


Yhä useampi perhe surffaa valonnopeudella
26.10.2018 09:46

 Perhe surffaa

Nettiyhteys perheissä on koetuksella, kun verkossa on monta eri laitetta samanaikaisesti: tietokoneet, televisiot, tabletit, matkapuhelimet ja älykellot. 

Lastenhuoneessa on tietokone- tai konsolipeli käynnissä, joku katselee televisiosta edellisenä päivänä tallennettua lempisarjaansa, yksi lopettelee etätyöpäiväänsä läppärillä, toinen lukee tabletilta päivän lehtiä ja pian perhe kokoontuu skypettämään kuulumiset ystäväperheelle toiselle puolelle Suomea. Älylaitteet ovat monessa perheessä osa sujuvaa arkea ja siksi kodin nettiyhteydeltä vaaditaan nopeutta, laatua ja toimintavarmuutta. Nyt perinteisen laajakaistayhteyden tilalle valitaankin yhä useammin valokuitu.

 

Järviseudulla on rakennettu kuituverkkoa jo toistakymmentä vuotta

Järviseudun kunnat: Alajärvi, Lappajärvi ja Vimpeli ovat jo aikaa sitten heränneet satsaamaan asukkaidensa tulevaisuuteen. Lisää kuituverkkoa rakennetaan parhaillaan ja nyt esimerkiksi Lappajärven kunta on päättänyt lähteä tukemaan rahallisesti asukkaidensa sekä kesäasukkaidensa liittymähankintaa. Vakituisten asukkaiden liittymähankintaa tuetaan 400 eurolla ja kesäasukkaiden 200 eurolla.

Maaseutukunnat haluavat pitää kylät asuttuina ja tarjota perheille entistä parempia mahdollisuuksia etäopiskeluun ja etätyöntekemiseen. Pätkimätön ja toimintavarma nettiyhteys mahdollistaa sellaisenkin etätyön tekemisen, joka vaatii suurien tiedostojen siirtoa, verkkopohjaisten ohjelmistojen käyttöä tai videoneuvotteluyhteyksiä. Valokuituyhteyden tiedonsiirtokapasiteetti on rajaton.

Luotettava yhteys mahdollistaa esimerkiksi etänä tehtävät terveys- ja hoivapalvelut. Tämän kaltaisiin palveluihin voi kuulua potilaan kanssa etäyhteyden välityksellä käytävät keskustelut.

Kesämökkiläiset voivat etätyön tekemisen lisäksi valokuituverkon avulla asentaa kiinteistöihin videovalvontalaitteiston tai vaikkapa ohjausjärjestelmän, josta kesäasunnon lämpötilaa voi säädellä etänä tarpeen mukaan. Valokuituyhteys takaa, että kiinteistöihin asennetut hälytyspalvelut toimivat häiriöttä.

”Valokuitu tarjoaa laadukkaan nettiyhteyden myös sellaisilla alueilla, jotka perinteisesti olisivat pätkivien tai muuten huonojen yhteyksien varassa. Valokuitu on toimintavarma, koska kaapeli on maan alla säältä suojassa. Valokuitu on myös pitkäikäinen: kaapelin kuidut ovat lasia eivätkä hapetu samalla tavoin kuten esimerkiksi kupari. Jos joku pitää liittymän hankintaa kalliina muistuttaisinkin, että hankinta tehdään vain kerran 50 vuodessa. Se on lopulta edullisempi kuin että kodin kaikkiin laitteisiin hankittaisiin oma mobiililiittymä.” kertoo toimitusjohtaja Toni Harjula, Japo -tieto, koneet ja yhteydet.

 

Pian Kauhavallakin surffataan valonnopeudella

Japo lähtee tarjoamaan valokuituyhteyttä myös Kauhavalle yhteistyössä Järvinetin kanssa. Harjula näkee Kauhavan potentiaalisena alueena ja ihmetteleekin, etteivät muut palveluntarjoajat ole olleet siitä kiinnostuneita, vaan päättivät satsata isompiin kaupunkeihin.

Kauhavalla valokuitu onkin otettu ilolla vastaan. Kauhavalla ei esimerkiksi ole kaapelitelevisiolähetyksiä, joten nettiyhteys on ainoa tapa katsella maksukanavia. Yhä useammin urheilulähetykset on mahdollista katsella vain maksukanavien kautta. ”On nautinnollisempaa katsoa urheilulähetys nopean ja pätkimättömän yhteyden kautta. Siinä pysyy formuloiden kierrokset selvillä eikä jääkiekon tulostakaan tarvitse lukea vasta seuraavana päivän lehdestä.”, Harjula naurahtaa. 

Hän lisää vielä, että muutos television katselussa koskettaa toki kaikkia muitakin. ”Television katselu muuttuu vuonna 2020, kun vanhat antennilähetykset siirtyvät kokonaan uuteen lähetystekniikkaan. Jo nyt kaikki antenniverkon maksukanavat lähetetään pelkästään uudella tekniikalla. Japon valokuituasiakkaalla on käytössään laaja valikoiman kanavia, maksukanavia, tilauselokuvia ja tallentava digiboksi sekä teräväpiirtolähetykset ilman erillistä antennia.  Kaikki verkko-TV:n lähetykset on siis mahdollista katsella suorana tai jälkikäteen tallenteina silloin kun itselle parhaiten sopii.”, listaa Harjula.

Valokuidussa on tulevaisuus ja siksi valokuituyhteys tulisi olla kaikkien saatavilla. ”Valokuitu on ainoa ratkaisu, joka nyt ja tulevaisuudessa pystyy vastaamaan nopeasti kehittyvän teknologian ja älylaitteiden vaatimuksiin. Valokuitu ei ole pelkkä nopea netti. Se on mahdollistaja, joka vie kodit ja yritykset uuteen älykkääseen aikaan.”, Harjula jatkaa.

Teksti: Maria Yli-Sikkilä

Lisätietoa JAPO valokuidusta:

http://www.japo.fi/suomitarvitseekuitua

http://www.valokuitulappajarvelle.fi

 


TotoTV näkyy maksutta Watsonissa 1.-14.10.2018
03.10.2018 21:24

Hevosurheilun ykköskanava TotoTV on katsottavissa Veikkauksen verkkosivujen lisäksi veloituksetta Watson asiakkaille kahden viikon ajan 1. - 14.10. TotoTV:stä näet päivittäin kohokohdat mm. Suomen, Ruotsin ja Ranskan raveista sekä huippulähdöt suurimmista ravikilpailuista maailmalta. Ohjelma-aika on noin klo 12:00 – 23:30.

Heti kampanjan ensimmäisenä päivänä 1.10. ohjelmassa ovat kahdelta radalta ajettavat nopeatempoiset Magic Monday-ravit. Magic Mondayn tapahtumia seurataan maanantaisin asiantuntijastudion vauhdittamana TotoTV:n lähetyksessä klo 18:00-21:00. Kohokohtiin kuuluvat myös Toto76-finaalit ja Kriterium Teivossa lauantaina 6.10. sekä Vermon Toto76-kierros ja jännittävä Toton SM-karsinta 13.10.


TotoTV:n studiolähetykset:
1.10. Magic Monday-studio 18:00-21:00
3.10. Vermon Toto65-studio 18:00-21:00
6.10. Lauantain Toto76-studio 15:00-18:00
8.10. Magic Monday-studio 18:00-21:00
10.10. Vermon Toto65-studio 18:00-21:00
13:10. Lauantain Toto76-studio 15:00-18:00

 


Viasatin urheilukanavat katsottavissa veloituksetta koko viikonlopun ajan
03.10.2018 20:50
Avoin viikonloppu 5.-7.10.2018

VIASATIN URHEILUKANAVAT KATSOTTAVISSA ILMAISEKSI KOKO VIIKONLOPUN AJAN!

Vietä mahtava viikonloppu urheilun parissa Viasatin kanavilla! Näe mm. kuusi Valioliiga-matsia, KHL:n kärkikamppailu Jokerit - SKA, NHL-kauden ensimmäinen prime time -ottelu, sekä paljon muita jännittäviä kohtaamisia eri liigoista! Lisäksi Viasatin live-studiot huippuasiantuntijoineen.

Viasat Urheilu, Viasat Jääkiekko ja Viasat Jalkapallo -kanavat avataan avoimeen katseluun viikonloppuna 5.-7.10. Kanavat aukeavat perjantaina 5.10. klo 16:00 ja sulkeutuvat maanantaina 8.10. klo 9:00. Operaattoreiden verkossa auki ovat kaikki kolme kanavaa ja antenniverkon alueella Viasat Urheilu -kanava.

 


Watson -palvelussa huoltokatko 25.9. sekä 26.9. klo 08:00 – 12:00
23.09.2018 11:15

Watson-palvelussa tehdään taustajärjestelmien huoltotöitä tiistaina 25.9. sekä keskiviikkona 26.9. klo 08:00 – 12:00 välisenä aikana, jolloin palvelussa esiintyy katkoksia.

Huoltotöiden aikana Watson-palvelun käyttäminen verkossa ja mobiililaitteilla tai tallenteiden tekeminen kyseiselle ajalle ei ole mahdollista.

Pahoittelemme huoltotöistä mahdollisesti aiheutuvaa harmia.


Motorsport.tv -kanava lopettaa Watsonissa 30.9.2018
23.09.2018 11:11

Motorsport.TV kanava lopettaa lähetykset Watson -palvelussa 30.9.2018.

Motorsport.TV siirtää kokonaan online -lähetyksiin (https://www.motorstv.com/).

Motorsport.TV on ollut Elisa Mix S valinnaisena kanavana.

 

 

 


Muutos C More Total - ja C More Sport -kanavapakettien hinnoittelussa
20.08.2018 15:49

MTV muuttaa C More Total - ja C More Sport -kanavapakettien hinnoittelua 1.9. alkaen. C More Total -paketin uusi kuukausihinta on 34,90 €/kk (aiemmin 29,90 €/kk) ja C More Sport -paketilla 29,90 €kk (aiemmin 24,90 €/kk).

Syynä hintatason nostolle MTV ilmoittaa laajentuneen urheilutarjonnan, monipuolisemmat käyttömahdollisuudet (mm. mobiilipalvelujen kehittyminen) sekä yleisen hintatason nousun (pakettien hinnoittelua ei ole tarkistettu vuosiin). Uudistukset tähtäävät siihen, että MTV voi tarjota entistä laadukkaammin, monipuolisemmin ja varmemmin juuri suomalaista katsojaa puhuttelevaa sisältöä.

C More Totalin sisältökokonaisuus kattaa Suomen suosituimmat urheilulajit (mm. F1, Mestarien liiga, Eurooppa-liiga, Champions Hockey League, jääkiekon MM-kisat, ATP-tason tennistä, PGA Tourin Golfia ja yleisurheilun Timanttiliiga sekä IIAF World Challenge) sekä laadukkaat elokuva- ja sarjasisällöt, kokoperheen ohjelmia sekä oman lastenkanavan C More Juniorin.

 


Elokuun bonuskanavana Watsonissa Discovery Channel
30.07.2018 11:04

Elokuun bonuskanava Watsionissa tulee olemaan Discovery channel (kanavapaikka 21). Discovery channel löytyy normaalisti Discovery ja Elisa Mix paketeista.

Discovery Channel tarjoaa poikkeuksellisista ihmisistä, paikoista ja aiheista kertovia kansainvälisesti tunnettuja ja laadukkaita sarjoja, kuten American Chopper sekä Hengenvaarallinen saalis. Lisäksi kanavalla nähdään laadukkaita dokumentteja ajankohtaisista tapahtumista sekä mielenkiintoisista aiheista ympäri maailman. Englanninkielinen, suomeksi tekstitetty tai juonnettu.


 

Sopimusehdot

Yleiset sopimusehdot

Jos kauppasopimusta koskevaa erimielisyyttä ei saada ratkaistuksi osapuolten välisillä neuvotteluilla, kuluttaja voi saattaa asian kuluttajariitalautakunnan ratkaistavaksi.
www.kuluttajariita.fi

Sopimusehdot yrityksille

Viestintapalvelujen sopimusehdot


Myymälän aukioloajat:
ma - pe 9 - 17
la 10 - 14
         

Asiakastuki:
ma - pe 9 - 16
(06) 557 0124
asiakastuki@japo.fi

JAPO - Tieto, koneet ja yhteydet
Kauppakatu 10
62900 Alajärvi
(06) 557 0111

Sivusto tehty JAPO Webeditorilla