JAPO tiedotteet

JAPO tiedottaa tällä sivulla yleisiä tiedotteita tuotteista ja palveluista.

Muita tiedotteita: JAPO tiedotteet | Häiriötiedotteet

Netti-tv tarjoaa vapautta ja valinnanvaraa
08.08.2013 11:34

Television katselu ei enää ole sidottu aikaan eikä paikkaan. Internetin tv-palvelut tarjoavat sekä ajankohdan että laitteiden suhteen paljon mahdollisuuksia katsoa ohjelmia ja elokuvia netissä.  

Mediakanavien laajentuessa ja pirstoutuessa myös tv-ohjelmien tarjonta on kasvanut valtavasti. Katsojaa hemmotellaan vaihtoehdoilla: tänään tosi-tv:tä peruskanavilta ja huomenna suosikkisarjan tuoreimmat jaksot maksullisen kanavapaketin kautta.

Yhä harvemmin kukaan silti kysyy: katsoitko eilen sen uuden sarjan? Uutisia, elokuvia, kulttuuria ja sarjoja voi nimittäin nyt katsoa oman aikataulun mukaan tietokoneen näytöltä, tablet-laitteelta, älypuhelimelta tai pelisovittimen kautta – ja tietenkin myös ihan siitä perinteisestä televisioruudusta.

Klikkaaminen yleistyy

Noin 70 prosenttia suomalaisista katsoo netti-tv:tä eli televisiota internetin kautta. Suomalaiset käynnistivät vuonna 2012 YLE Areenan, MTV3:n Katsomon ja Nelosen Ruutu.fi:n verkossa jaettavia tv-sisältöjä keskimäärin 24 miljoonaa kertaa kuukaudessa, kun vuonna 2011 käynnistyskertoja oli vain 15 miljoonaa kuukaudessa, ilmenee television katselua mittaavan Finnpanelin tutkimuksesta. Netti-tv ei kuitenkaan ole vähentänyt television katselua, vaan internetin tv-tarjonta ja muut tv-palvelut näyttävät kulkevan suosiossa rinta rinnan.

Korkealaatuisen liikkuvan kuvan katsominen nettiyhteyden kautta on mahdollista, kun käytössä on tarpeeksi tehokas laajakaistayhteys. Hyvälaatuinen liikkuva kuva vaatii enemmän kaistanleveyttä kuin huonompilaatuinen kuva.

Tv-ohjelmia ja elokuvia netissä tarjoava maksullinen Netflix-palvelu esimerkiksi suosittelee ohjelmiensa katsomiseen vähintään 1,5 megabitin nettiyhteyttä. Netflixin teräväpiirtokuvan katsominen edellyttää vähintään 5 megan yhteyttä.

Niinikään netissä toimiva HBO Nordic -palvelu edellyttää sujuvaa video- ja äänentoistoa varten vähintään 1 megabitin yhteyttä. Teräväpiirtokuvan katsominen edellyttää vähintään 4 megan yhteyttä.

Nuoret viihtyvät verkossa

Netin on todettu lisäävän nuorten viihtymistä kotona. Suuri osa nuorista suomalaisista laittaa internetin television edelle kodin laitteiden tärkeysjärjestyksessä, ja useimmat heistä haluavat katsoa tv-ohjelmia internetistä itselleen sopivana ajankohtana.

Teksti: Tuija Holttinen


 

Sopimusehdot

Yleiset sopimusehdot

Jos kauppasopimusta koskevaa erimielisyyttä ei saada ratkaistuksi osapuolten välisillä neuvotteluilla, kuluttaja voi saattaa asian kuluttajariitalautakunnan ratkaistavaksi.
www.kuluttajariita.fi

Sopimusehdot yrityksille

Viestintapalvelujen sopimusehdot


Myymälän aukioloajat:
ma - pe 9 - 17
la 10 - 14
         

Asiakastuki:
ma - pe 9 - 16
(06) 557 0124
asiakastuki@japo.fi

JAPO - Tieto, koneet ja yhteydet
Kauppakatu 10
62900 Alajärvi
(06) 557 0111

Sivusto tehty JAPO Webeditorilla