JAPO tiedotteet

JAPO tiedottaa tällä sivulla yleisiä tiedotteita tuotteista ja palveluista.

Muita tiedotteita: JAPO tiedotteet | Häiriötiedotteet

Yhä useampi perhe surffaa valonnopeudella
26.10.2018 09:46

 Perhe surffaa

Nettiyhteys perheissä on koetuksella, kun verkossa on monta eri laitetta samanaikaisesti: tietokoneet, televisiot, tabletit, matkapuhelimet ja älykellot. 

Lastenhuoneessa on tietokone- tai konsolipeli käynnissä, joku katselee televisiosta edellisenä päivänä tallennettua lempisarjaansa, yksi lopettelee etätyöpäiväänsä läppärillä, toinen lukee tabletilta päivän lehtiä ja pian perhe kokoontuu skypettämään kuulumiset ystäväperheelle toiselle puolelle Suomea. Älylaitteet ovat monessa perheessä osa sujuvaa arkea ja siksi kodin nettiyhteydeltä vaaditaan nopeutta, laatua ja toimintavarmuutta. Nyt perinteisen laajakaistayhteyden tilalle valitaankin yhä useammin valokuitu.

 

Järviseudulla on rakennettu kuituverkkoa jo toistakymmentä vuotta

Järviseudun kunnat: Alajärvi, Lappajärvi ja Vimpeli ovat jo aikaa sitten heränneet satsaamaan asukkaidensa tulevaisuuteen. Lisää kuituverkkoa rakennetaan parhaillaan ja nyt esimerkiksi Lappajärven kunta on päättänyt lähteä tukemaan rahallisesti asukkaidensa sekä kesäasukkaidensa liittymähankintaa. Vakituisten asukkaiden liittymähankintaa tuetaan 400 eurolla ja kesäasukkaiden 200 eurolla.

Maaseutukunnat haluavat pitää kylät asuttuina ja tarjota perheille entistä parempia mahdollisuuksia etäopiskeluun ja etätyöntekemiseen. Pätkimätön ja toimintavarma nettiyhteys mahdollistaa sellaisenkin etätyön tekemisen, joka vaatii suurien tiedostojen siirtoa, verkkopohjaisten ohjelmistojen käyttöä tai videoneuvotteluyhteyksiä. Valokuituyhteyden tiedonsiirtokapasiteetti on rajaton.

Luotettava yhteys mahdollistaa esimerkiksi etänä tehtävät terveys- ja hoivapalvelut. Tämän kaltaisiin palveluihin voi kuulua potilaan kanssa etäyhteyden välityksellä käytävät keskustelut.

Kesämökkiläiset voivat etätyön tekemisen lisäksi valokuituverkon avulla asentaa kiinteistöihin videovalvontalaitteiston tai vaikkapa ohjausjärjestelmän, josta kesäasunnon lämpötilaa voi säädellä etänä tarpeen mukaan. Valokuituyhteys takaa, että kiinteistöihin asennetut hälytyspalvelut toimivat häiriöttä.

”Valokuitu tarjoaa laadukkaan nettiyhteyden myös sellaisilla alueilla, jotka perinteisesti olisivat pätkivien tai muuten huonojen yhteyksien varassa. Valokuitu on toimintavarma, koska kaapeli on maan alla säältä suojassa. Valokuitu on myös pitkäikäinen: kaapelin kuidut ovat lasia eivätkä hapetu samalla tavoin kuten esimerkiksi kupari. Jos joku pitää liittymän hankintaa kalliina muistuttaisinkin, että hankinta tehdään vain kerran 50 vuodessa. Se on lopulta edullisempi kuin että kodin kaikkiin laitteisiin hankittaisiin oma mobiililiittymä.” kertoo toimitusjohtaja Toni Harjula, Japo -tieto, koneet ja yhteydet.

 

Pian Kauhavallakin surffataan valonnopeudella

Japo lähtee tarjoamaan valokuituyhteyttä myös Kauhavalle yhteistyössä Järvinetin kanssa. Harjula näkee Kauhavan potentiaalisena alueena ja ihmetteleekin, etteivät muut palveluntarjoajat ole olleet siitä kiinnostuneita, vaan päättivät satsata isompiin kaupunkeihin.

Kauhavalla valokuitu onkin otettu ilolla vastaan. Kauhavalla ei esimerkiksi ole kaapelitelevisiolähetyksiä, joten nettiyhteys on ainoa tapa katsella maksukanavia. Yhä useammin urheilulähetykset on mahdollista katsella vain maksukanavien kautta. ”On nautinnollisempaa katsoa urheilulähetys nopean ja pätkimättömän yhteyden kautta. Siinä pysyy formuloiden kierrokset selvillä eikä jääkiekon tulostakaan tarvitse lukea vasta seuraavana päivän lehdestä.”, Harjula naurahtaa. 

Hän lisää vielä, että muutos television katselussa koskettaa toki kaikkia muitakin. ”Television katselu muuttuu vuonna 2020, kun vanhat antennilähetykset siirtyvät kokonaan uuteen lähetystekniikkaan. Jo nyt kaikki antenniverkon maksukanavat lähetetään pelkästään uudella tekniikalla. Japon valokuituasiakkaalla on käytössään laaja valikoiman kanavia, maksukanavia, tilauselokuvia ja tallentava digiboksi sekä teräväpiirtolähetykset ilman erillistä antennia.  Kaikki verkko-TV:n lähetykset on siis mahdollista katsella suorana tai jälkikäteen tallenteina silloin kun itselle parhaiten sopii.”, listaa Harjula.

Valokuidussa on tulevaisuus ja siksi valokuituyhteys tulisi olla kaikkien saatavilla. ”Valokuitu on ainoa ratkaisu, joka nyt ja tulevaisuudessa pystyy vastaamaan nopeasti kehittyvän teknologian ja älylaitteiden vaatimuksiin. Valokuitu ei ole pelkkä nopea netti. Se on mahdollistaja, joka vie kodit ja yritykset uuteen älykkääseen aikaan.”, Harjula jatkaa.

Teksti: Maria Yli-Sikkilä

Lisätietoa JAPO valokuidusta:

http://www.japo.fi/suomitarvitseekuitua

http://www.valokuitulappajarvelle.fi

 


 

Sopimusehdot

Yleiset sopimusehdot

Jos kauppasopimusta koskevaa erimielisyyttä ei saada ratkaistuksi osapuolten välisillä neuvotteluilla, kuluttaja voi saattaa asian kuluttajariitalautakunnan ratkaistavaksi.
www.kuluttajariita.fi

Sopimusehdot yrityksille

Viestintapalvelujen sopimusehdot


Myymälän aukioloajat:
ma - pe 9 - 17
la 10 - 14
         

Asiakastuki:
ma - pe 9 - 16
(06) 557 0124
asiakastuki@japo.fi

JAPO - Tieto, koneet ja yhteydet
Kauppakatu 10
62900 Alajärvi
(06) 557 0111

Sivusto tehty JAPO Webeditorilla