JAPO tiedotteet

JAPO tiedottaa tällä sivulla yleisiä tiedotteita tuotteista ja palveluista.

Muita tiedotteita: JAPO tiedotteet | Häiriötiedotteet

Seuraavatsivu: 1/13Edelliset
Watsonin huhtikuun bonuskanava Fine Living HD
27.03.2018 13:00

Watsonin huhtikuun bonuskanava (KP:998) tulee olemaan Fine Living HD. Fine Living lisätään parasta aikaa Watsoniin ja se tulee olemaan normaalisti kanavapaikalla 201. Fine living on valinnainen kanava Elisa Mix S paketissa. Info itse kanavasta löytyy osoitteessa: http://www.finelivingnetwork.com/

 


Sote-palvelut tulevat valokuidulla kotiin
23.03.2018 11:46

Sote-uudistuksen suurin myllerrys tulee olemaan digitalisaation mukanaan tuomat uudet palvelumuodot. Nopeasti kehittyvät terveysteknologia ja sähköiset terveyspalvelut ovat sellaisia, joita emme pysty vielä edes kunnolla hahmottamaan. Kaikkea yhdistää kuitenkin asiakaslähtöisyys ja nopea hoidon saaminen, jotka nopea, kiinteä ja luotettava verkkoyhteys mahdollistaa.

Kehittyvän teknologian ansiosta lähivuosina asiakkaan kotona voidaan tehdä yhä enemmän erilaisia mittauksia ja hoitotoimenpiteitä. Tämä antaa myös etälääkäripalveluille parempia edellytyksiä.

– Jo nyt terveydenhuollon etäpalvelut ovat osittain arkipäivää. On arvioitu, että jopa ¾ peruslääkärivastaanotoista voitaisiin tulevaisuudessa hoitaa sähköisten palvelujen kautta. Etäpalveluiden käytön myötä asiakas voi tehdä palvelutarpeen arvioinnin sähköisesti ja tarvittaessa samasta paikasta varata fyysisen vastaanottokäynnin. Sähköisten palvelujen kehittäminen on käynnissä myös Järvi-Pohjanmaan perusturvan alueella ja ne tulevat asteittain täälläkin käyttöön, kertoo Etelä-Pohjanmaan sote-uudistuksen vastuuvalmistelija Tanja Penninkangas.

Nopeampaa ja jonottamatta

Digitalisaatio mullistaa sen, kuinka olemme tottuneet palveluja saamaan. Terveyspalvelut tulevat muuttumaan yksikkö- ja organisaatiolähtöisestä asiakaslähtöiseksi.

– Keskiössä on ihminen, jonka pian ei tarvitse enää ajatella, minkä tietyn yksikön asiakas hän on. Sähköiset järjestelmät ovat niin älykkäitä, että kun kirjaudut järjestelmään ja kerrot, mitä tarvitset, se ohjaa sinut automaattisesti oikeaan paikkaan. Palvelutarpeen arviointi painottuu verkkoon, samoin osa lääkärin ja muiden asiantuntijoiden vastaanottopalveluista. Edelleen kuitenkin tarvitaan esimerkiksi perhetyöntekijöitä, lääkäreitä ja kotihoidon työntekijöitä; kaikkia sosiaali- ja terveyspalveluiden ammattilaisia, jotka tarjoavat perinteisiä sosiaali-ja terveydenhuollon palveluja. Moni palvelu tulee tulevaisuudessa suoraan asiakkaan kotiin. Hoidon saaminen nopeutuu, Penninkangas kuvailee.

– Toki nyt jo voimme hyödyntää verkkopalveluita. Esimerkiksi näemme laboratoriotulokset tai epikriisit Kanta-palvelusta ja voimme pyytää uusimaan reseptit sitä kautta. Digitalisaatio koskettaa ihan kaikkia väestöryhmiä. Lisäksi meidän on muistettava, että uudet sukupolvet kasvavat digitaalisuuteen, joten he tulevat käyttämään uuden ajan terveyspalveluita varsin luontevasti. Uusien sähköisten terveyspalvelujen muotoilu on koko ajan käynnissä, Penninkangas kuvailee.

Miksi nettiyhteys pitää olla kiinteä?

Koska tulevaisuuden sosiaali- ja terveyspalvelut ovat sähköisesti asiakkaan saatavilla kotiympäristössä, pitäisi kaikkien jo nyt varmistaa, että kodissa on nykyaikainen verkkoyhteys. Valokuitu on ainoa ratkaisu, joka tällä hetkellä pystyy vastaamaan jatkuvasti kasvavien tietomäärien tuomaan haasteeseen. Omaan kotiin kannattaa valita luotettava valokuituyhteys, koska verkon varaan tulee jatkuvasti uusia järjestelmiä, laitteita ja palveluita. Ilman toimivaa verkkoyhteyttä jäävät uudenlaiset terveyspalvelut asiakkaan ulottumattomiin. Palvelun kyllä saa, mutta kotisohvalle sen saa nopeammin, jonottamatta ja vaivattomammin.

Lue lisää JAPO kuituliittymästä


Muutoksia Viasatin kanavatarjonnassa
22.03.2018 10:32

Viasat siirtyy parempilaatuisiin HD-lähetyksiin ja poistaa huhtikuussa SD-laatuiset kanavat palveluistaan. Kanavat ovat kuitenkin jatkossa katsottavissa HD-laatuisina.

 

Lisäksi yöaikaan katseltavana ollut Playboy -kanavat poistuvat Viasatin valikoimasta kokonaan 30.4.2018. Playboy-poistuu kanava Viasat Kulta- ja Viasat Viihde -paketeista.

 

Näiden kanavien ohjelmat jatkossa vain paremmalla HD-tasoisella kuvanlaadulla

 

SD-laatuinen kanava poistuu

Milloin

Mitä kanavapaketteja muutos koskee

Viasat Film Premiere

3.4.2018

Viasat Kulta, Viasat Viihde

Viasat Film Action

3.4.2018

Viasat Kulta, Viasat Viihde

Viasat Film Hits

3.4.2018

Viasat Kulta, Viasat Viihde

Viasat Golf

17.4.2018

Viasat Kulta, Viasat Urheilu, Viasat Golf

Viasat Explore

30.4.2018

Viasat Kulta, Viasat Viihde

Viasat History

30.4.2018

Viasat Kulta, Viasat Viihde

Viasat Nature

30.4.2018

Viasat Kulta, Viasat Viihde

 


APO rakentaa valokuituverkon Vimpelin Pyhälahden alueelle kesällä 2018
07.03.2018 13:09

Hyviä uutisia Pyhälahden asukkaille!

Perinteisen lankapuhelinverkon purkaminen on vauhdittanut Pyhälahden alueella valokuitumyynti. Alueella on nyt tilauksia tehty siinä määrin, että JAPO on tehnyt päätöksen rakentaa nopean valokuituverkon Vimpelin Pyhälahden alueelle kesällä 2018.

Tammikuussa JAPO tiedotti rakentavansa valokuituyhteydet Anttilankankaan ja Hovilan alueille.

JAPO on jo yli vuosikymmenen ajan rakentanut valokuituverkkoa Järviseudulle. Vimpelissä JAPOn rakentama valokuituverkko löytyy jo Sääksjärveltä, Pokelasta, Lakaniemestä ja Koskelasta.

Tulevaisuudessa yhä useampi palvelu siirtyy verkkoon. Asiointi, työ- ja koulumaailma, ostokset, terveyspalvelut, harrastukset, sosiaalinen toiminta. Kaikki on kätevästi hallittavissa, saatavissa ja jaettavissa esimerkiksi perheen kesken verkon kautta. Myös yhä useampi kodinkone on kytkettynä verkkoon. Kaiken muunkin datan ja tiedonsiirron koko jatkaa ekspotentiaalista kasvuaan. Tämän vuoksi nettiyhteyden pitää olla toimintavarma ja kaistanleveyden riittävä. Valokuitu on ainoa ratkaisu, joka nyt ja tulevaisuudessa pystyy vastaamaan nopeasti kehittyvän teknologian ja älylaitteiden vaatimuksiin.

JAPO Valokuitu ei ole pelkkä nopea netti – se on mahdollistaja, joka vie koko kotisi uuteen älykkääseen aikaan.

Tartu tilaisuuteesi nyt ja varmista kotiisi pätkimätön netti.

Lisätietoa:

http://www.valokuituvimpeliin.fi 

      


Animal Planet maaliskuun bonuskanava Watsonissa
28.02.2018 10:35

Maaliskuun bonuskanava (Kanavapaikka:998) tulee olemaan Animal planet. Animal planet löytyy normaalisti Discovery ja Elisa Mix S paketista.

Animal Planet esittelee eläinkunnan tavalla, jota on harvoin nähty. Kanavalla kohdataan villieläimiä niiden omissa elinympäristöissään viidakossa, ilmassa, savannilla ja meressä sekä tutustutaan lemmikkieläimien elämään aivan uusin silmin.

Animal Planetin ohjelmisto sopii koko perheelle perheen pienimmistä lähtien. Englanninkielinen, suomeksi tekstitetty.

 

 

 


Kaikki Olympialaisten jääkiekko-ottelut ilmaiseksi Watsonissa!
07.02.2018 16:12

Loistavia uutisia Watson-käyttäjille olympialaisten osalta: 

Eurosport 2 -kanava näkyy ilmaiseksi olympialaisten ajan 8.-26.2. Lisäksi TV5 HD on lisätty pysyvästi multicast jakeluun ja on katsottavissa Watson-digiboksin kautta 7.2. alkaen.

TV5:lla näet kaikki Suomen pelit sekä välierä- ja mitaliottelut suorana. Eurosport esittää kaikki muutkin ottelut kanavillaan. Eurosportin kanavilla näet lisäksi paljon muuta olympiaurheilua ja TV5 esittää ohjelmaa olympialaisten päivän kohokohdista joka ilta klo 19-21.

Eurosport 2 löytyy oletuksena kanavapaikalta 123, TV5 HD kanavapaikalta 37. Jos kanava ei näy, hae se uudelleen kanavalistasta sekä käynnistä laitteet uudelleen.

JAPO toivottaa hyviä urheiluhetkiä!

 


Viasatin urheilukanavat Watsonissa katsottavissa ilmaiseksi koko viikonlopun ajan!
30.01.2018 11:42

VIASATIN URHEILUKANAVAT WATSONISSA KATSOTTAVISSA ILMAISEKSI KOKO VIIKONLOPUN AJAN!

Viasatin kotimaiset urheilukanavat avataan avoimeen katseluun viikonloppuna 2.- 4.2. Kanavat aukeavat perjantaina 2.2. klo 16:00 ja sulkeutuvat maanantaina 5.2. klo 9:00.

Operaattoreiden verkossa auki ovat kaikki kolme urheilukanavaa: Viasat Urheilu, Viasat Jalkapallo ja Viasat Jääkiekko. Viasat Urheilu -kanava avataan myös antenniverkon alueella ja kanavan ohjelmat ovat lisäksi katsottavissa ilmaisessa Viafree suoratoistopalvelussa. 

Luvassa on huippu-urheilua suorina lähetyksinä sekä live-studiolähetyksiä. Viikonlopun kruunaa sunnuntaiyönä nähtävä Super Bowl. 

 

 

VIIKONLOPUN OHJELMISTO VIASATIN URHEILUKANAVILLA

Perjantai 2.2.                                                         

klo 18:55     Koripallon Euroliiga: Khimki - Malaga (Viasat Urheilu)
klo 21:55     La Liga: Real Sociedad - Deportivo (Viasat Urheilu)
klo 21:55     EFL Championship: Bolton - Bristol City (Viasat Jalkapallo)    
klo 02:05     NHL: Minnesota Wild - Vegas Golden Knights (Viasat Urheilu)
klo 02:05     NHL: Columbus Blue Jackets - San Jose Sharks (Viasat Jääkiekko)

Lauantai 3.2.

klo 13:55     La Liga: Eibar - Sevilla (Viasat Jalkapallo)
klo 14:00     Valioliiga-studio (Viasat Urheilu)
klo 14:25     Valioliiga: Burnley - Manchester City (Viasat Urheilu)
klo 16:55     Valioliiga: Manchester United - Huddersfield  (Viasat Urheilu)
klo 17:10     La Liga: Real Betis - Villarreal (Viasat Jalkapallo)
klo 19:25     Valioliiga: Arsenal - Everton (Viasat Jalkapallo)
klo 19:30     NHL-studio (Viasat Urheilu)
klo 20:05     NHL: Montreal Canadiens - Anaheim Ducks (Viasat Urheilu)
klo 20:05     NHL: Philadelphia Flyers - Ottawa Senators (Viasat Jääkiekko)
klo 21:40     La Liga: Levante - Real Madrid (Viasat Jalkapallo)
klo 02:05     NHL: Winnipeg Jets - Colorado Avalanche (Viasat Urheilu)
klo 02:05     NHL: NY Islanders - Columbus (Viasat Jääkiekko)
klo 05:05     NHL: Vancouver - Tampa Bay (Viasat Urheilu)
klo 05:05     NHL: Calgary Flames - Chicago Blackhawks (Viasat Jääkiekko)

Sunnuntai 4.2.

klo 12:55     La Liga: Getafe - Leganes (Viasat Jalkapallo)
klo 13:25     Serie A: Hellas Verona - Roma (Viasat Urheilu)
klo 15:55     Serie A: Juventus - Sassuolo (Viasat Jalkapallo)
klo 16:00     Supersunnuntai-studio - Valioliiga (Viasat Urheilu)
klo 16:10     Valioliiga: Crystal Palace - Newcastle (Viasat Urheilu)
klo 18:25     Valioliiga: Liverpool -Tottenham (Viasat Jalkapallo)
klo 18:30     Supersunnuntai-studio - Super Bowl Preview (Viasat Urheilu)
klo 19:00     Supersunnuntai-studio - NHL (Viasat Urheilu)
klo 19:35     NHL: Washington Capitals - Vegas Golden Knights (Viasat Urheilu)
klo 20:05     NHL: Carolina Hurricanes - San Jose Sharks (Viasat Jääkiekko)
klo 21:40     La Liga: Atletico Madrid - Valencia (Viasat Jalkapallo)
klo 23:30     Supersunnuntai-studio - Super Bowl (Viasat Urheilu)
klo 01:00     NFL: Super Bowl LII  (Viasat Urheilu)


JAPO rakentaa valokuituverkon Vimpelin Anttilankankaan ja Hovilan alueille kesällä 2018
08.01.2018 11:41

Hyviä uutisia Anttilankankaan ja Hovilan alueelle!

 

Anttilankankaan ja Hovilan asuntoalueilla valokuitumyynti on lähtenyt rivakasti liikkeelle. Alueilta on tilauksia tehty siinä määrin, että JAPO on tehnyt päätöksen rakentaa nopean valokuituverkon Vimpelin Anttilankankaan ja Hovilan alueille kesällä 2018.

JAPO on jo yli vuosikymmenen ajan rakentanut valokuituverkkoa Järviseudulle. Vimpelissä JAPOn rakentama valokuituverkko löytyy jo Sääksjärveltä, Pokelasta, Lakaniemestä ja Koskelasta.

Tulevaisuudessa yhä useampi palvelu siirtyy verkkoon. Asiointi, työ- ja koulumaailma, ostokset, terveyspalvelut, harrastukset, sosiaalinen toiminta. Kaikki on kätevästi hallittavissa, saatavissa ja jaettavissa esimerkiksi perheen kesken verkon kautta. Myös yhä useampi kodinkone on kytkettynä verkkoon. Kaiken muunkin datan ja tiedonsiirron koko jatkaa ekspotentiaalista kasvuaan. Tämän vuoksi nettiyhteyden pitää olla toimintavarma ja kaistanleveyden riittävä. Valokuitu on ainoa ratkaisu, joka nyt ja tulevaisuudessa pystyy vastaamaan nopeasti kehittyvän teknologian ja älylaitteiden vaatimuksiin.

JAPO Valokuitu ei ole pelkkä nopea netti – se on mahdollistaja, joka vie koko kotisi uuteen älykkääseen aikaan.

Tartu tilaisuuteesi nyt ja varmista kotiisi pätkimätön netti!

Lisätietoa:

http://www.valokuituvimpeliin.fi


Elisa Mix S tilattavissa nyt Watson -palveluun
04.01.2018 15:25

Elisa Mix S on laadukas 9+2 kanavan peruspaketti mm. urheilua, lastenohjelmia, dokumentteja ja musiikkia. Kahta kanavaa voit vaihtaa kuukausittain valinnaisten kanavien valikoimasta. 

Kanava sisältää 9 peruskanavaa: Nick Jr, Discovery Channel, Discovery World, Animal Planet, Eurosport 2, VH1, Eurosport 2 HD, Fight Sports, FUEL TV

Näiden lisäksi voi valita kaksi lisäkanavaa:

Valittavissa olevat lisäkanavat ovat TV4 Västerbotten, Boomerang, TV3, TV6, C More Juniori, Disney Junior, Disney Channel, Disney XD, Viasat History, Viasat Explore, National Geographic Wild, Discovery Science Channel, Investigation Discovery, Cartoon Network, MotorsTV, Sky News, BBC Brit, Extreme Sports, CNBC, English Club TV, Brava HD, MTV Rocks, ETV, Canal 24 Horas, Ruutu+ Leffat ja Sarjat, Ruutu+ Dokkarit, Ruutu+ Lapset, Nautical Channel, BBC Earth, Hustler Blue ja Dusk.


Valokuidulla lisäturvaa kodille ja hyvät raamit etätöille
02.01.2018 09:25

Turvallisuus lisääntyy toimintavarman nettiyhteyden myötä. Terttu ja Reijo Harakan kakkosasunnossa Lappajärvellä on JAPO Kuituliittymä. Turvallisuusjärjestelmät ovat kesämökeillä ja maaseudun kakkoskodeissa yleisiä mutta vaativat toimiakseen kiinteän nettiyhteyden – valokuitu on tässä tapauksessa paras vaihtoehto.

Terttu ja Reijo Harakka asuvat Vaasassa. Lappajärven kakkoskoti on käytössä kuitenkin vähintään viikon verran kuukaudesta. Asuntoon asennettu valvontajärjestelmä tuo kodille turvaa silloin, kun asunnolla ei olla.

– Pyrimme viettämään kakkoskodissamme niin paljon aikaa kuin mahdollista. Kesäisin olemme täällä enemmän. Onhan maalla mukavaa, Lappajärvellä asuu paljon sukulaisia ja tuttuja, kertoo lappajärveläiset sukujuuret omaava Terttu.

Verisuren-valvontajärjestelmässä on murto-, palo- ja vesivahinkohälytykset sekä 24/7 toimiva kameravalvonta. Järjestelmä hälyttää asianomaiset tahot heti, jos aihetta tulee. Ilman kiinteää nettiyhteyttä järjestelmää ei olisi voinut ottaa käyttöön.

– Systeemi on erittäin hyvä. Se lisää turvallisuudentunnetta ja sen avulla voi varmistua, että kaikki on asunnolla kunnossa, Terttu kertoo.

 

Kuidun avulla myös töitä

Ennen valokuituliittymää nettiyhteys ei ollut kovin hyvä. JAPOn Kuituliittymän ansiosta työnteko onnistuu nykyään häiriöittä. Terttu Harakka opettaa Vaasan yliopistossa viestintää. Hän tekee kakkoskodista käsin usein etätöitä. Ilman kunnollista nettiyhteyttä etätyön tekeminen olisi hankalampaa, joten kakkoskotiin pääsisi siis paljon harvemmin.

– Riippuu työtilanteestani, kuinka usein voimme viettää täällä aikaa. Onneksi voin tehdä paljon työtä etänä. Ohjaan muun muassa graduja, ja joskus pidän etänä ohjausta opiskelijoille. Jaetussa virtuaalisessa työtilassa voimme työstää yhteisesti opiskelijoiden töitä eteenpäin, hän sanoo.

Eläkeiän ylittymisestä huolimatta Terttu tekee edelleen 65–70 % työaikaa.

– Pidän työstäni ja minua on pyydetty jatkamaan, joten mikäs tässä. Näin pysyy itsekin virkeänä, hän sanoo.

 

Terttu ja Reijo asennuttivat myös television valokuidun varaan. Nyt käytössä on Watson-tv-palvelu. Ennen sitä tv-lähetykset pätkivät usein.

– Olemme olleet tyytyväisiä JAPO Kuituun. Lisäksi palvelu on hyvää ja joustavaa. Vaikka emme vakitiuisesti asu täällä, olemme saaneet asentajat aina paikalle omien aikataulujemme puitteissa, Terttu kiittelee.


 

Sopimusehdot

Yleiset sopimusehdot

Jos kauppasopimusta koskevaa erimielisyyttä ei saada ratkaistuksi osapuolten välisillä neuvotteluilla, kuluttaja voi saattaa asian kuluttajariitalautakunnan ratkaistavaksi.
www.kuluttajariita.fi

Sopimusehdot yrityksille

Viestintapalvelujen sopimusehdot


Myymälän aukioloajat:
ma - pe 9 - 17
la 10 - 14
         

Asiakastuki:
ma - pe 9 - 16
(06) 557 0124
asiakastuki@japo.fi

JAPO - Tieto, koneet ja yhteydet
Kauppakatu 10
62900 Alajärvi
(06) 557 0111

Sivusto tehty JAPO Webeditorilla