JAPO tiedotteet

JAPO tiedottaa tällä sivulla yleisiä tiedotteita tuotteista ja palveluista.

Muita tiedotteita: JAPO tiedotteet | Häiriötiedotteet

Seuraavatsivu: 1/16Edelliset
Kupariverkon muutostöitä Alakylässä 16.-18.7.2019
15.07.2019 12:04

JAPO tekee muutostöitä 16.-18.7.2019 välisenä aikana laajakaista- ja puhelinverkossaan Keiteleen sahan risteyksen tietöiden takia.

Muutostyöt aiheuttavat katkon laajakaista- ja puhelinliittymissä ko. alueella: Isoniementie, Pyhälahdentie, Alasentie, Kuoppalantie, Tervasillantie, Peltoniementie, Linnantie, Lillhöökintie.

Pahoittelemme muutostöistä aiheutuvaa haittaa.


Discovery World ja Discovery Showcase HD kanavien lähettäminen lopetetaan JAPO IPTV -palvelussa 30.6.2019
25.06.2019 11:35

Discovery on ilmoittanut että Discovery World ja Discovery Showcase HD kanavien lähettäminen lopetetaan kaikissa Pohjoismaissa 30.6.2019

Tilalle JAPO IPTV -palveluun tulee kanavapaikalle 130, M-pakettiin tulee Discovery Channel HD.

 


Huoltotyö JAPO IPTV -palvelussa 04.06.2019 klo. 09.00-12.00
03.06.2019 18:37

Tiistaina 04.06.2019 klo 09.00 tehdään huoltotyötä JAPO IPTV-järjestelmässä. Työn aikana palvelussa voi esiintyä katkoksia.
Arris/Motorola IPTV-boksi pyytää automaattisesti uuelleenkäynnistystä kun työ on valmis. Huoltotyö on arvioitu kestävän 3 tuntia.


Euronics Alajärvi aloittaa Michael Blast Sähköpyörien myynnin
25.04.2019 08:46

Euronics Alajärvi aloittaa Michael Blast #lifestyle retro-sähköpyörien myynnin. Myyntii tulevat valmistajan Greaser ja Vacay -mallit.

Pyörän 250w sähkömoottorilla saavuttaa 25km/h vauhdin. Tehokkaalla 14Ah (36v) akulla voit ajaa yhdellä latauksella jopa 60km.

Sähkömoottori toimii 5 nopeudella ja vaihteistona pyörissä toimii 7-vaihteinen Shimanon Acera. 

Alumiinirunkoiset pyörät ovat kevyitä ajattavia leveiden renkaiden ansiosta myös maastossa. 

Tervetuloa tutustumaan pyöriin myymälässämme!

 


Alajärven Puhelinosuuskunnan varsinainen kokous 29.5.2019
15.04.2019 12:19

Alajärven Puhelinosuuskunnan varsinainen kokous pidetään

keskiviikkona 29. päivänä toukokuuta 2019 klo 18.00 Euronics Alajärven tiloissa

Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat

Voidakseen osallistua osuuskuntakokoukseen jäsenen on ilmoitettava osallistumisestaan 28.5.2019 klo 15 mennessä asiakaspalveluumme puh. (06) 557 0111.

Alajärven Puhelinosuuskunta

Hallitus


Watson IPTV-palvelu vaihtuu JAPO-IPTV –palveluksi 1.6.2019
01.04.2019 12:57

Watson palveluiden toimittaja Elisa Oyj yhtenäistää Elisan tv-palveluiden tarjontaa ja tämän vuoksi Watson-palvelu lopetetaan 31.5.2019. Watson-palvelusi sopimus päättyy 31.5.2019 automaattisesti eikä edellytä sinulta toimenpiteitä. Watson-palvelu on käytössäsi toukokuun loppuun saakka, tämän jälkeen esimerkiksi tallenteita tai vuokravideoita ei voi enää katsoa.  

WATSON -Palvelu korvaantuu JAPO IPTV -palvelulla automaattisesti 1.6.2019 alkaen.  Watson -Palvelu korvaantuu JAPO IPTV S -paketilla, jonka on hinta 6,90€/kk.

Mitä asiakkaan tulee tehdä muutoksessa

Palvelun vaihdos vaatii asiakkailta IPTV-digiboksin uudelleen käynnistyksen (virtakaapelin irroittaminen) sekä henkilökohtaisten IPTV-tunnuksien syöttämisen digiboksiin. Tunnukset ovat samat kuin Watson -palvelussa. Mikäli olet kadottanut JAPOlta saamasi tunnukset tai tarvitset tukea JAPO IPTV:n käyttöönotossa sinua palvelee asiakastukemme numerossa 06 557 0124 (ark. 9-16) ja numerossa 044 557 0140 (la-su 9-14)

Muutostyöt JAPO IPTV -palvelussa suoritetaan 31.5-5.6.2019 välisenä aikana. Palvelussa saattaa muutoksen aikana esiintyä katkoksia.

Nykyiset Watson-palvelussa käytössä olleet Arris/Motorola IPTV-Digiboksit toimivat myös JAPO IPTV-palvelussa.

Televisiolähetyksiä pääset katsomaan tietokoneella osoitteessa www.japo.tv kirjautumalla palveluun henkilökohtaisilla tunnuksillasi. Palvelu toimii Chromen ja Safarin www-selaimilla.

JAPO IPTV -palvelu toimii myös Smart-TV:ssä (Android, Samsung , LG WebOs). Sovellus löytyy kaupasta IPTV nimellä.

Vanhat Watson tikut sekä Watson viihdeboksi ei toimi enään JAPO IPTV-palvelussa

Mikä on JAPO IPTV?

JAPO – Tieto, koneet ja yhteydet on toimittanut IPTV-palvelua asiakkailleen vuodesta 2009.  IPTV on digitaalinen TV-palvelu valokuituverkossa, jonka avulla pääset eroon satelliittiantennista ja antenniverkon maksukorteista. IPTV on palvelu, jonka kautta voit nauttia TV-Palveluista kaikilla laitteillasi ilman kanavaetsintöjä.

Peruspaketit

JAPO IPTV -palvelussa on kolme peruspakettia Small (S), Medium (M) ja Large (L), jotka tarjoavat jokaiselle jotakin; urheilu, lastenohjelmat, uutiset, luonto, sarjat, elokuvat ja musiikkia. Hinnat löydät osoitteesta www.japo.fi -> Viihde

S-pakettiin sisältyy 28 laadukasta kanavaa esim. Discovery Channel ja Eurosport.

JAPO IPTV -Palvelu tarjoaa yhteensä lähes 200 erilaisia kanavaa, joista 43 on teräväpiirtoisia HD-kanavia korkealaatuisella kuvanlaadulla sekä 19 nettiradiokanavaa. Palvelulla voit myös vuokrata elokuvia ja tallentaa ohjelmia.

ReTV (catchup) mahdollistaa ohjelmien katsomisen viikon taaksepäin. ReTV -kirjaston talletukset tapahtuvat automaattisesti. ReTV -palvelu ei ole käytössä kaikilla kanavilla tekijänoikeussyistä.

Vuokraelokuvat

SF Anytime -elokuvakirjastosta voit tilata laadukkaita uutuusleffoja. Vuokraelokuvat ovat katseltavissa 24 tunninajan viideltä laitteelta niin monta kertaa kuin haluat. C More -kanavapaketin tilaajilla on käytössä C More Play -kirjasto, josta voit katsella sarjoja ja elokuvia maksutta.

SPIN+ Tallennuspalvelu

SPIN+ (nPVR) on lisäpalvelu, jolla nauhoitat suosikkiohjelmasi ja katsot niitä kun itsellesi sopii. SPIN+ mahdollistaa rajattoman määrän nauhoituksia, jotka säilyvät arkistossasi 6kk. Spin+-palvelun avulla voit myös pysäyttää ja käynnistää uudelleen sekä suoria tv-lähetyksiä että nauhoitettuja ohjelmia. Lempisarjasi on helppoa laittaa automaattiseen nauhoitukseen yhdellä valinnalla.

SPIN+ tallennuspalvelun hinta 6€ / kk.

Mobiili IPTV

Mobiili IPTV mahdollistaa TV ohjelmien katselemisen mobiilipuhelimella, tablettitietokoneella. Katselua varten tulee sinun ladata Ålcom IPTV -ohjelma Apple App Storesta tai Google Play kaupasta. Mobiili IPTV toimii henkilökohtaisilla JAPO IPTV tunnuksillasi.

Android

iOS

mobiili IPTV -palvelun hinta 3€ / kk.

Lisätietoja

Veli-Matti Levijoki, Verkkopäällikkö, puh. 06 557 0120, veli-matti.levijoki@japoyhtiot.fi

Joel Viita-aho, Myynti, puh. 044 557 0112, joel.viita-aho@japoyhtio.fi

Toni Harjula, Toimitusjohtaja, puh. 06 557 0119, toni.harjula@japoyhtiot.fi


JAPO aloittaa valokuituverkon rakentamisen Lappajärvellä kesällä 2019
27.03.2019 09:11

JAPO aloittaa valokuituverkon rakentamisen Lappajärvellä kesällä 2019

JAPO – Tieto, koneet ja yhteydet on jo yli vuosikymmenen ajan rakentanut valokuituverkkoa Järviseudulle. Lappajärvellä ensimmäiset valokuituverkot rakennettiin Itäkylään vuonna 2011. Seuraavana vuonna rakentaminen jatkui Nykälänniemessä ja Kärnänsaaressa.

JAPOn valokuitumyynti Lappajärvelle alkoi syyskuussa 2018, kun Lappajärven kunnanhallitus päätti tukea kuntalaisia valokuidun hankinnassa.

Lappajärven kunta tukee viimeistään 31.3.2019 tilattua vakinaisessa asuinkäytössä olevaan asuntoon hankittua valokuituliittymää 400 eurolla ja kesämökkiin tai vapaa-ajan asuntoon hankittua liittymää 200 eurolla. Kunta maksaa tuen valokuidunkytkennän maksukuittikopiota vastaan.”

Lappajärven kunta pyrkii valokuituhankkeella varmistamaan, että kaikilla asukkailla on saatavilla nykyaikainen tietoliikenneyhteys. Kunnan tavoitteena on saada ennen pitkää myös kaikkiin omiin kiinteistöihinsä valokuituyhteys.

Lappajärveläiset ovatkin ahkerasti halunneet valokuituverkon laajentumista ja sitoutuneita tilaisuuksia on toimitettu JAPOlle tasaisesti. Tarvittavien sitoutuneita tilaajien määrä saatiin kasaan Mynkelissä, Nississä, Tarvolassa, Karvalassa ja Ylipäässä maaliskuun alkuun mennessä. JAPOn hallitus tekikin investointi päätöksen edellä mainituille alueille vuoden ensimmäisessä kokouksessaan.

Valokuituverkon maanrakennustyöt tehdäänkesän 2019 aikana. Mikäli olet kiinnostunut valokuituyhteydestä kotiisi, niin edelleen on mahdollista liittyä Lappajärvelle rakennettavaan valokuituverkkoon. Myös muilla Lappajärven alueille myynti jatkuu.

Valokuituliittymän hinta 1000€.

Tilaa valokuitu kotiisi ennen 31.3.2019 niin saat päätelaitteen kaupan päälle (norm. 199 €)

Mihin kuituliittymää voi käyttää?

Kuitu on uuden sukupolven ratkaisu, joka on tehty kestämään vuosikymmeniä. Se on luotettavampi yhteys, vähemmän herkkä ulkoisille häiriöille (esimerkiksi ukkoselle) eikä etäisyys vaikuta yhteyden laatuun.

Valokuitu on tekniikka, joka vastaa kodin tarpeisiin esimerkiksi:

 • nopea netti, joka jaettavissa monelle käyttäjälle tai moneen käyttöön
 • turvapalvelut (kamerat, hälytysjärjestelmät, lämpötila tai kosteuden valvonta ym.)
 • teräväpiirto-TV (HDTV) sekä tilausvideopalvelut
 • etätyö- ja koulutuspalvelut
 • viihde- ja pelipalvelut
 • varmennuspalvelut
 • pikaviestimet ja -tiedonsiirto
 • puhepalvelut, videopuhelut, ym.
 • terveys- ja hyvinvointipalvelut

Tulevaisuudessa yhä useampi palvelu siirtyy verkkoon. Asiointi, työ- ja koulumaailma, ostokset, terveyspalvelut, harrastukset, sosiaalinen toiminta. Kaikki on kätevästi hallittavissa, saatavissa ja jaettavissa esimerkiksi perheen kesken verkon kautta. Myös yhä useampi kodinkone on kytkettynä verkkoon. Kaiken muunkin datan ja tiedonsiirron koko jatkaa eksponentiaalista kasvuaan. Tämän vuoksi nettiyhteyden pitää olla toimintavarma ja kaistanleveyden riittävä. Valokuitu on ainoa ratkaisu, joka nyt ja tulevaisuudessa pystyy vastaamaan nopeasti kehittyvän teknologian ja älylaitteiden vaatimuksiin.

JAPOn toimitusjohtaja Toni Harjula kertoo, että valokuitukaapeli on esim. puhelinverkon tai mobiiliverkon kautta toimiviin laajakaistayhteyksiin verrattuna kapasiteetiltaan aivan toista luokkaa ja mahdollistaa useidenkin päätelaitteiden käytön samanaikaisesti sekä internetissä olevien videopalveluiden kuten Netflix käytön sujuvasti. Valokuidussa myös luotettavuus on omaa luokkansa ja kapasiteettia riittää nopean netin lisäksi teräpiirtoisiin kaapelitelevisio -palveluihin.

JAPO Valokuitu ei ole pelkkä nopea netti – se on mahdollistaja, joka vie koko kotisi uuteen älykkääseen aikaan.

Lisätietoja rakentamisesta:

Veli-Matti Levijoki, Verkkopäällikkö, puh. 06 557 0120, veli-matti.levijoki@japoyhtiot.fi

Toni Harjula, Toimitusjohtaja, puh. 06 557 0119, toni.harjula@japoyhtiot.fi

Myynti:

Pasi Ahvenniemi, puh. 044 026 7721, pasi.ahvenniemi@japoyhtiot.fi

Joel Viita-aho, puh. 044 557 0112, joel.viita-aho@japoyhtio.fi

http://www.valokuitulappajarvelle.fi/


KORJATTU: Häiriö Watsonissa
22.03.2019 09:11

Häiriö on korjattu. Jos palvelun käynnistämisessä on ongelmia niin käynnistä IPTV-boxi uudestaan irroittamalla virtapistoke seinästä.

 

Watson-palvelussa on häiriö, vikaa selvitetään Elisalla

Pahoittelemme viasta aiheutuvaa haittaa. 


JAPO aloittaa valokuituverkon rakentamisen Vimpelin Rantakylään kesällä 2019
21.03.2019 14:32

JAPO aloittaa valokuituverkon rakentamisen Vimpelin Rantakylään kesällä 2019

JAPO – Tieto, koneet ja yhteydet on jo yli vuosikymmenen ajan rakentanut valokuituverkkoa Järviseudulle. Vimpelissä JAPOn rakentama valokuituverkko löytyy jo Sääksjärveltä, Pokelasta, Lakaniemestä, Koskelasta ja keskustan alueelta.

JAPOn valokuitumyynti aloitettiin vuoden alkupuolella Rantakylässä pidetyssä valokuituillassa. Rantakylässä oltiinkin illan jälkeen aktiivisia ja ajatus kylän kattavasta kuituverkosta kypsyi nopealla aikataululla. Tarvittava määrä sitoutuneita tilaajia saatiin maaliskuun alkuun mennessä, että rakentamispäätös saatiin aikaan JAPOn hallituksessa.

Valokuituverkon maanrakennustyöt tehdään kesän 2019 aikana. Mikäli olet kiinnostunut valokuituyhteydestä kotiisi, niin edelleen on mahdollista liittyä aluelle rakennettavaan valokuituverkkoon.

Valokuituliittymä maksaa 1000€. Kytkennästä on mahdollista vähentää verotuksessa 744 euroa kotitalousvähennyksenä.

Tilaa valokuitu kotiisi ennen 30.4.2019 niin saat päätelaitteen kaupan päälle (norm. 199 €)

Mihin kuituliittymää voi käyttää?

Kuitu on uuden sukupolven ratkaisu, joka on tehty kestämään vuosikymmeniä. Se on luotettavampi yhteys, vähemmän herkkä ulkoisille häiriöille (esimerkiksi ukkoselle) eikä etäisyys vaikuta yhteyden laatuun.

Valokuitu on tekniikka, joka vastaa kodin tarpeisiin esimerkiksi:

 • nopea netti, joka jaettavissa monelle käyttäjälle tai moneen käyttöön
 • turvapalvelut (kamerat, hälytysjärjestelmät, lämpötila tai kosteuden valvonta ym.)
 • teräväpiirto-TV (HDTV) sekä tilausvideopalvelut
 • etätyö- ja koulutuspalvelut
 • viihde- ja pelipalvelut
 • varmennuspalvelut
 • pikaviestimet ja -tiedonsiirto
 • puhepalvelut, videopuhelut, ym.
 • terveys- ja hyvinvointipalvelut

Tulevaisuudessa yhä useampi palvelu siirtyy verkkoon. Asiointi, työ- ja koulumaailma, ostokset, terveyspalvelut, harrastukset, sosiaalinen toiminta. Kaikki on kätevästi hallittavissa, saatavissa ja jaettavissa esimerkiksi perheen kesken verkon kautta. Myös yhä useampi kodinkone on kytkettynä verkkoon. Kaiken muunkin datan ja tiedonsiirron koko jatkaa eksponentiaalista kasvuaan. Tämän vuoksi nettiyhteyden pitää olla toimintavarma ja kaistanleveyden riittävä. Valokuitu on ainoa ratkaisu, joka nyt ja tulevaisuudessa pystyy vastaamaan nopeasti kehittyvän teknologian ja älylaitteiden vaatimuksiin.

JAPOn toimitusjohtaja Toni Harjula kertoo, että valokuitukaapeli on esim. puhelinverkon tai mobiiliverkon kautta toimiviin laajakaistayhteyksiin verrattuna kapasiteetiltaan aivan toista luokkaa ja mahdollistaa useidenkin päätelaitteiden käytön samanaikaisesti sekä internetissä olevien videopalveluiden kuten Netflix käytön sujuvasti. Valokuidussa myös luotettavuus on omaa luokkansa ja kapasiteettia riittää nopean netin lisäksi teräpiirtoisiin kaapelitelevisio -palveluihin.

JAPO Valokuitu ei ole pelkkä nopea netti – se on mahdollistaja, joka vie koko kotisi uuteen älykkääseen aikaan.

Lisätietoja

Veli-Matti Levijoki, Verkkopäällikkö, puh. 06 557 0120, veli-matti.levijoki@japoyhtiot.fi

Toni Harjula, Toimitusjohtaja, puh. 06 557 0119, toni.harjula@japoyhtiot.fi

Stephan Joohs, Myynti, 040 5069405, stephan.joohs@japoyhtiot.fi

Joel Viita-aho, Myynti, 044 557 0112, joel.viita-aho@japoyhtiot.fi

http://www.valokuituvimpeliin.fi

 


Valtakunnallinen televisioviikko avaa kanavia vapaasti katsottaviksi Watson -palvelussa
13.02.2019 15:33

Ensimmäinen valtakunnallinen televisioviikko:  Kanavia vapaasti katsottavissa ja hyviä televisiotarjouksia

Television merkitys on suuri, ja siksi televisio ansaitsee oman nimikkoviikkonsa. Ensimmäinen valtakunnallinen Televisioviikko järjestetään 11.-17.2.2019. Televisioviikon aikana, perjantaista sunnuntaihin 15.-17.2., katsojat voivat tutustua ilmaiseksi maksu-tv:n tarjontaan. Televisioviikon järjestävät televisioyhtiöt, operaattoritja kaupan toimijat. Myös Teosto on mukana Televisioviikon toteutuksessa.

Televisiosisältöjä katsotaan Suomessa eri lähteistä tänä päivänä enemmän kuin koskaan aiemmin. Televisio kokoaa miljoonia suomalaisia yhteen joka päivä, yhteisten puheenaiheiden ympärille. Se kertoo meille tarinoita historiastamme, havainnollistaa nykyisyyden ja antaa mahdollisuuden kurkistaa tulevaisuuteen. Se luo keskustelunaiheita ja palvelee koko väestöä. 


Urheilu- ja dokumenttikanavia avataan tutustuttavaksi 15.-17.2.

Televisioviikon kunniaksi maksu-tv-kanavista ja -sisällöistä näkyvät ilmaiseksi 15.-17.2. välisenä aikana C Moren urheilukanavat C More Max, C More Sport 1 sekä C More Sport 2, Viasatin urheilukanavat sekä Viasat History, Viasat Explore ja Viasat Nature, Discoveryn Animal Planet, Discovery Channel, Investigation Discovery ja Discovery Science. Elisa Viihde Sport -sisällöt avautuvat suorina lähetyksinä ja tallenteina Televisioviikon viikonloppuna.

Ilmaiskatseluun avattavien maksu-tv -sisältöjen katselu onnistuu antenni-, kaapeli-, satelliitti -vastaanotolla sekä mobiili- ja Watson IPTV:ssä niissä jakeluteissä, joissa ne normaalistikin ovat saatavilla. Useimmat kanavat ovat tutustuttavissa standardi- ja HD-laadulla. 

Kaupoilta ja operaattoreilta on odotettavissa hyviä tarjouksia mm. televisioista ja ohjeita sopivan televisiovastaanottimen hankintaan. Televisioviikko tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden hankkia uusi vastaanotin ja samalla varmistaa, että kodin televisio toimii jo nyt niin kuin se parhaimmillaan voi toimia ja pystyy näyttämään kaiken sen, mitä on tarjolla.


Suomen antenni-tv-verkko siirtyy uuteen lähetystekniikkaan

Suomalaisissa antennitelevisioverkoissa siirrytään lähivuosina käyttämään pelkästään DVB-T2-lähetystekniikkaa, joka mahdollistaa teräväpiirto- eli HD-lähetykset. Televisiolähetysten vastaanottamiseen antenniverkon kautta tarvitaan siirtymän jälkeen T2-virittimellä varustettu televisio tai digiboksi. Uuteen tekniikkaan siirtyminen koskee UHF-antenniverkon niitä kanavia, jotka tällä hetkellä lähetetään DVB-T-tekniikalla. VHF-verkko käyttää jo nykyisin DVB-T2-tekniikkaa eli maksu-tv-kanavien katseluun tarvitaan antennivastaanotossa jo nyt DVB-T2-vastaanotin. Älytelevisio mahdollistaa myös hybridipalveluiden käytön ja IPTV-katselun.

Seuraa ja osallistu keskusteluun Twitterissä: #tvviikko #televisioviikko

Lisätiedot:

Katsojat saavat lisätietoja katselusta omalta operaattoriltaan. Tietoa tv-kanavien vastaanotosta tarjoaa myös hdtvopas.fi-sivusto.

Lisätietoja antenniverkon lähetystekniikan muutoksesta ja HD-lähetyksistä Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin sivuilta 

Oman television toimivuuden voi selvittää osoitteessa www.toimiikotelevisiosi.fi 

 

 


 

Sopimusehdot

Yleiset sopimusehdot

Jos kauppasopimusta koskevaa erimielisyyttä ei saada ratkaistuksi osapuolten välisillä neuvotteluilla, kuluttaja voi saattaa asian kuluttajariitalautakunnan ratkaistavaksi.
www.kuluttajariita.fi

Sopimusehdot yrityksille

Viestintapalvelujen sopimusehdot


Myymälän aukioloajat:
ma - pe 9 - 17
la 10 - 14
         

Asiakastuki:
ma - pe 9 - 16
(06) 557 0124
asiakastuki@japo.fi

JAPO - Tieto, koneet ja yhteydet
Kauppakatu 10
62900 Alajärvi
(06) 557 0111

Sivusto tehty JAPO Webeditorilla