JAPO tiedotteet

JAPO tiedottaa tällä sivulla yleisiä tiedotteita tuotteista ja palveluista.

Muita tiedotteita: JAPO tiedotteet | Häiriötiedotteet

Seuraavatsivu: 2/20Edelliset
JAPO rakentaa valokuituverkkoa Lapualle ja Kauhavalle
04.02.2022 13:51

JAPO rakentaa valokuituverkkoa Lapualle ja Kauhavalle

Lapuan ja Kauhavan valokuituverkon suunnittelutyöt on käynnistetty ja rakentaminen aloitetaan keväällä 2022. Tavoitteena on saada tilatut kuituliittymät käyttöön vuoden 2022 loppuun mennessä.

Lapualla rakennetaan: Kauhajärven ja Haapakosken alue (rakennettavien alueiden kartat) Haapakosken alue rakennetaan yhteistyössä Elenian kanssa.

Kauhavalla rakennetaan: Ruotsalan kylä ja lähiympäristö (rakennettavan alueen kartta)

JAPO on jättänyt ELY- keskukselle rahoitushakemuksen verkon rakentamisesta myös Lapualle Lakaluoman, Tiistenjoen ja Ylikylän kylien alueille sekä Kauhavalle Huhmarkosken, Hirvijoen, Oravan, Karjanlahden ja Ylikylän alueille. Hakemuksiin odotetaan päätöstä maaliskuun aikana. Tämän jälkeen pystymme tiedottamaan hankealueiden suunnittelu- ja rakentamispäätöksistä lisää.


Rahoituspäätöstä odottavat alueet näkyvät kartalla sivuilla:
www.valokuitulapualle.fi ja www.valokuitukauhavalle.fi

Lisätiedot:

Toni Harjula
p. 044 557 0119
toni.harjula@japoyhtiot.fi

Veli-Matti Levijoki
p. 044 557 0134
veli-matti.levijoki@japoyhtiot.fi

Kartat:

- Lapua (PDF)
- Kauhajärvi (PDF)
- Kauhava (PDF)


IPTV-järjestelmän huoltotyö ke 26.1.2022 klo 9-10
26.01.2022 08:16

EDIT: Huoltotyön suoritettu onnistuneeesti klo 9.49

IPTV-boksi vaatii uudelleen käynnistyksen.

Keskiviikkona 26.01.2022 klo 09.00-10.00 suoritetaan IPTV-järjestelmän huoltotyö.

Huoltotyön aikana voi osia IPTV-palvelusta olla poissa käytöstä.

IPTV-boksi tulee vaatimaan uudelleenkäynnistyksen kun työ on suoritettu.

Huoltotyön arvioitu kesto on yksi tunti.


JAPO Webhotellien hinnat muuttuvat 1.3.2022 alkaen
24.01.2022 12:40
Yleisien kustannuksien, taustajärjestelmien ja ylläpitokulujen noususta jouhtuen JAPO Webhotellien hinnat muuttuvat 1. maaliskuuta 2022 alkaen.

Hintojen muutokset koskevat seuraavia palveluja:

-   JAPO Webhotel Lite ja Pro
-   JAPO Webhotel Aloitus- ja Peruspaketteja

JAPO Webhotel paketit ja pakettien ominaisuudet pysyvät ennallaan.

Uusi hinnasto (voimassa 1.3.2022 alkaen):

JAPO Webhotel Aloituspaketti    12,99 EUR / kk
JAPO Webhotel Peruspaketti  17,99 EUR / kk
JAPO Webhotel Tehopaketti   29,99 EUR / kk
   
JAPO Webhotel Lite  13,99 EUR / kk
JAPO Webhotel Pro   18,99 EUR / kk

Hinnat sisältävät alv 24%. Huomaathan, että JAPO laskuttaa Webhotelleja jälkikäteen.

Vanhat JAPO Webhotel Lite ja Pro palvelut tulevat poistumaan valikoimasta. Suosittelemme Lite ja Pro palveluiden tilaajia ottamaan yhteyttä JAPO asiakastukeen ja keskustelemaan Webhotel-paketin vaihtamisesta. Uudemmat Aloitus-, Perus- ja Tehopaketit ovat edullisempia ja sisältävät huomattavasti enemmän ominaisuuksia.

Tarkemmat tiedot Webhotelli paketeista löytyvät:
https://www.japo.fi/webhotellit

Lisätietoja JAPO asiakastuesta.

IPTV:n tallennusominaisuus paranee 11.1.2022 alkaen
07.01.2022 10:42

IPTV:n tallennusoiminaisuus paranee päivityksen myötä tiistaina 11.1.2022 klo 14.00 alkaen.

Merkittävä parannus on se, että sarjatallenteet eivät enää jatkossa tallenna ohjelmien uusintoja.

Jotta saat muutoksen voimaan, sarjatellenteet tulee luoda uudelleen.

Ohje:

1) Valitse boksivalikosta "ARKISTO" -> sarjatallenteet. Tästä näet tällä hetkellä tekemäsi sarjatallenteet.

2) Poista vanhat sarjatelleenteet valitsemalla "OK" ja "Poista"

3) Mene tämän jälkeen ohjelmaoppaaseen ja aktivoi uudelleen haluamasi sarjatallennukset

 

Tarvittaessa asiakastukemme palvelee arkisin klo 9-16

p. 06 557 0124 tai asiakastuki(a)japo.fi


Häiriöitä valokuituyhteyksissä Lappajärvellä
27.12.2021 13:12

Häiriöitä JAPO Valokuituliittymissä Lappajärvellä. Vika on paikallistettu ja korjataan parhaillaan.

Korjauksen jälkeen Valokuitureititin saattaa tarvita uudelleen käynnistyksen, että yhteys lähtee toimimaan.

Pahoittelemme häiriöstä aiheutuvaa haittaa.

Päivitys: Vika on korjattu.


JAPO siirtää omat numeronsa tänään 15.11.2021 mobiilivaihteeseen
15.11.2021 09:36

JAPO siirtää omat numeronsa tänään 15.11.2021 mobiilivaihteeseen.

Tavoitat jatkossa henkilöstömme heidän suorista kännykkänumeroista tai puhelinvaihteemme kautta. 

 

Puhelinvaihde 06 557 0111

Asiakastuki 06 557 0124

Euronics myymälä 06 557 0115


Lapuan Haapakosken ja Tiistenjoen valokuituverkko etenee
13.10.2021 12:56

Valokuidun vetäminen Lapuan Haapakosken ja Tiistenjoen alueille on harpannut askeleen eteenpäin. Lähiviikkoina kyläläisiltä aletaan kerätä sitoumuksia liittymäsopimuksia varten.

Valokuituverkon rakentamisesta on jätetty rahoitushakemus ELY-keskukseen viime viikolla. Mikäli hanke saa myönteisen rahoituspäätöksen ja mukaan saadaan riittävästi liittymän ottajia, rakentaminen alkaa ensi keväänä.

Kylien alueilla on yli 1000 taloa. Tavoitteena on saada mukaan vähintään 400 liittymän ottajaa. Valokuidusta järjestetään tiedostustilaisuuksia alueen kylissä loka-marraskuulla.

Valokuituverkon suunnittelussa ja rakentamisessa Haapakosken ja Tiistenjoen alueiden kumppanina toimii Alajärven Puhelinosuuskunta Japo. Se on rakentanut valokuitua jo vuodesta 2009 lähtien muun muassa Alajärven, Vimpelin ja Lappajärven alueille.

Japo toteuttaa hankkeen tiiviissä yhteistyössä mukana olevien kylien kanssa. Jos riittävästi kiinnostuneita löytyy, kiinteistökohtainen liittymähinta tulee olemaan 790 € (sis. alv 24 %). Hinta sisältää valokuidun rakentamisen, päätelaitteet ja niiden asennuksen tarvikkeineen.

Liittymäsopimuksia kerätään suunnitellulla hankealueella Japon ja kyläläisten toimesta tämän vuoden loppuun mennessä. Valokuituun liittymisestä saa lisätietoa Japolta (www.valokuitulapualle.fi) sekä lähiaikoina järjestettävissä kyläilloissa.

Kylien edustajat ovat toiveikkaita, että alueelle saadaan vihdoinkin varmatoimiset tietoliikenneyhteydet. Kiinteä valokuitu on tänä päivänä yhtä tärkeä kuin sähkö- tai vesijohto. Tutkimusten mukaan valokuituliittymä lisää koko alueen vetovoimaisuutta ja elinvoimaa.

 

Lisätietoja ja liittymän tilaaminen:

https://www.valokuitulapualle.fi

Toni Harjula

044 557 0119 

toni.harjula@japoyhtiot.fi

Asko Peltola

0400 590 123 

asko.peltola@nic.fi

 

 

 

 


Kylät ja JAPO yhdistävät voimansa valokuidun saamiseksi Kauhavan kyliin
11.10.2021 21:59

Hirvijoen, Huhmarkosken, Viinikan, Lummukan, Kantolan, Pelkkikankaan, Oravan, Karjanlahden ja Ruotsalan kylissä Kauhavalla on vahva tahtotila saada tietoliikenneyhteydet kuntoon. Kylissä on yli vahvaa, kasvavaa yritystoimintaa ja maataloutta. Myös etätyön lisääntyminen edellyttää toimivia tietoliikenneyhteyksiä.  Näille yrityksille toimivat tietoliikenneyhteydet ovat välttämättömyys. Kylissä on yhteensä noin 900 kiinteistöä ja vapaa-ajan asuntoa. Toimintaryhmä Aisaparin alueella teettämän kyselyn mukaan yli 300 kiinteistön omistajaa alueella on kiinnostunut ottamaan valokuituliittymän.  

Tehdyssä kyselyssä yritysten kasvun suurimmaksi esteeksi mainittiin usein juuri epävarmat tai toimimattomat tietoliikenneyhteydet. Huhmarkoskella sijaitsevalla Annin Marjatarhalla ongelmat tietoliikenneyhteyksissä ovat valitettavaa arkipäivää. Kesäsesonkina yritys työllistää noin 40 henkilöä ja tilalla vierailee kesäkaudella noin 5000 asiakasta. Lisäksi yrittäjä Arja Raatikainen toimii marjantuotannon erityisasiantuntijana kouluttamalla ja konsultoimalla viljelijöitä sekä tekemällä heille marjojen viljelysuunnitelmia.

  • Maksupäätteen käyttö pätkii ja pankkiyhteydet eivät toimi, verkon kautta toimiva viljelysuunnitteluohjelmisto ei toimi, katselen usein vain pyörivää ympyrää koneelta enkä saa asiakkaiden suunnitelmia eteenpäin. Myös konsultoinnit ja koulutukset etäyhteyksin ovat enemmän kuin haastavia. Toivomme todella hartaasti, että tietoliikenneyhteydet saataisiin kuntoon ja voisimme toimia tasavertaisessa asemassa muiden yrittäjien kanssa, tuskailee Arja Raatikainen.

Kylien hanke otti askeleen eteenpäin, kun kylien kanssa yhteistyöhön lähti Alajärven Puhelinosuuskunta JAPO. Kylät ja JAPO solmivat kumppanuussopimuksen, jossa JAPO sitoutuu rakentamaan valokuituverkon kyliin, mikäli hankkeelle saadaan myönteinen rahoituspäätös ja liittyjiä saadaan riittävästi. Kylien edustajat puolestaan lähtivät keräämään liittymäsopimuksia, auttaen myös tiedon välityksessä kyläläisille ja muille sidosryhmille. Tavoitteena on, että tämän vuoden loppuun mennessä kasassa olisi noin 400 liittymäsopimusta. Mikäli hanke saa myönteisen rahoituspäätöksen ja liittyjiä saadaan tarpeeksi, valokuituverkkoa aletaan rakentamaan jo ensi vuonna, kertoo JAPO:n toimitusjohtaja Toni Harjula.

  • Olemme paikallinen, ketterä osuuskunnallinen toimija, jolle alueen elinvoimaisuus on ratkaisevan tärkeää. Yhteistyö kylien kanssa on meille luonteva tapa toimia ja olemme todella tyytyväisiä myös siitä, että kylät ovat näin aktiivisesti parantamassa oman alueensa tulevaisuutta. Toivomme, että hanke saa myönteisen rahoituspäätöksen ja ensi kesänä Kauhavan kylissä rakennetaan valokuituverkkoa, toteaa Toni Harjula.  

Ensimmäinen kylien infotilaisuus pidetään ensi viikon keskiviikkona yhteistyössä kylien edustajien ja JAPO:n kanssa. Silloin käytännössä sovimme, kuinka käytännössä liittymäsopimuksia kerätään alueittain ja käymme läpi myös hankkeen tiedotusta. Nyt on päästy liikkeelle ja erityisen hienoa on, että hankkeessa kylät ovat yhdistäneet voimansa toistensa sekä JAPO:n kanssa. Uskomme vahvasti, että yhdessä saamme enemmän aikaiseksi, kuin yksin toimien, kertovat Huhmarkosken kyläyhdistyksen puheenjohtaja Anna-Maija Renko ja Ruotsalan kyläyhdistyksen puheenjohtaja Heikki Korkealaakso.

 

Lisätietoja ja liittymän tilaaminen:

https://www.valokuitukauhavalle.fi

Toni Harjula

044 557 0119 

toni.harjula@japoyhtiot.fi

Anna-Maija Renko

050 300 9727 

anna-maija.renko@renko-renko.fi

Heikki Korkealaakso

044 327 2191

heikkikorkealaakso@gmail.com                                             

 

 

 

 

 


Kotimaiset V sport -kanavat uudistuvat 1.10.2021
01.10.2021 10:11

  • V sport -kanavien uudet nimet 1.10. lähtien: V sport 1 Suomi, V sport 2 Suomi ja V sport+ Suomi
  • Uudesta V sport+ Suomi -kanavasta talviurheilun pääkanava. Kanava tulee kuulumaan usean operaattorin maksu-tv kortin ja IPTV-boksin peruskuukausimaksuun.
  • Kaikki NENT Group Finlandin suorat urheilulähetykset ovat katsottavissa Elisa Viihde Viaplay -palvelusta

 

V sport urheilu, V sport jalkapallo ja V sport jääkiekko -kanavat uudistuvat 1. lokakuuta. Urheilusisältöjen lisääntyminen ja monipuolistuminen lisää tarvetta joustavammalle kanavarakenteelle. Näin varmistetaan että voimme jatkossa hyödyntää kanaviamme entistä monipuolisemmin ja näyttää niillä laajempaa lajikattausta. Urheilutarjontamme kasvaa jo tänä syksynä FIS talvilajeilla ja Formula 1 -lähetykset siirtyvät kanavillemme kaudesta 2022 alkaen. Kaikki NENT Group Finlandin suorat urheilulähetykset ovat jatkossakin katsottavissa Elisa Viihde Viaplay -palvelusta.

 

Uudet kanavanimet:

V sport urheilu -> V sport+ Suomi
V sport jääkiekko -> V sport 1 Suomi
V sport jalkapallo -> V sport 2 Suomi

Samalla tuomme markkinoille uuden V sport+ Suomi - urheilukanavan, joka tulee operaattoreiden valikoimaan 1.10.2021 alkaen. Kanava tulee sisältymään usean operaattorin kaapelikortin tai IPTV-boksin kk-maksuun. Operaattorit tulevat tiedottamaan hinnoittelusta ja jakelusta tarkemmin lähipäivinä. Kanavasta tulee talviurheilun pääkanava, jolta näkyvät tärkeimmät maailmancupin kisat sekä runsaasti muuta valikoitua urheilua kuten NHL:ää, NFL:ää, Valioliigaa, Bundesliigaa, sekä UEFA Europa ja Conference Leaguen otteluita. V sport+ Suomi kanava kuuluu myös V premium ja V sport -kanavapakettien valikoimaan.


V sport+ Suomi:
Talviurheilun pääkanava, sisältäen mm. maastohiihtoa, alppilajeja sekä mäkihyppyä. Viikottain näytetään myös huipputason jalkapalloa Euroopan huippusarjoista, NHL-kiekkoa, NFL:ää sekä paljon muuta monipuolista urheiluviihdettä. Kaudesta 2022 alkaen mukana myös Formula 1 harjoituksia, makasiiniohjelmia sekä aika-ajoja.


V sport 1 Suomi:
Maailman parhaan jääkiekkoliigan NHL:n ja keväästä 2022 alkaen Formula 1:sen pääkanava. Viikonloppuisin NHL-kiekkoa parhaaseen katseluaikaan, sekä suomalaiset studiolähetykset ennen mielenkiintoisimpia otteluita. Lisäksi myös runsas kattaus muuta urheilua, kuten otteluita eri jalkapalloliigoista, amerikkalaista jalkapalloa ja talvilajeja.


V sport 2 Suomi:
Kanavalla esitetään eritoten jalkapalloa Euroopan parhaista liigoista, mutta myös muuta huippu-urheilua. Näe mielenkiintoisimmat ottelut mm. jalkapallon Valioliigasta, Bundesliigasta, UEFA Europa ja Conference Leaguesta. Ohjelmistoon kuuluvat lisäksi jääkiekon NHL, amerikkalaisen jalkapallon NFL, talvilajeja ja paljon muuta. Kiinnostavimmissa otteluissa myös ennakkostudiot. 

Kaikki NENT Group Finlandin suorat urheilulähetykset ovat jatkossakin katsottavissa Elisa Viihde Viaplay -palvelusta. NENT Groupin urheiluoikeuksiin kuuluvat talviurheilun lisäksi mm. NHL, Englannin Valioliiga, Saksan Bundesliiga, jalkapallon MM-karsinnat, UEFA Europa League ja UEFA Europa Conference League, NFL, UFC, huippugolfia sekä ensi keväästä lähtien F1-kisat.

 

Lisätietoja: 

Mika Nurminen, Head of Wholesale, NENT Group Finland
mika.nurminen@nentgroup.com

Erika Miramo, Head of Marketing & Communication, NENT Group Finland
erika.miramo@nentgroup.com


Julkinen kuuleminen koskien valokuituhanketta Lapuan kaupungin Tiistenjoki ja Haapakoski
01.10.2021 09:56

Alajärven Puhelinosuuskunta JAPO aikoo rakennuttaa vuoden 2022 aikana valokuituverkon liitteenä olevien
karttojen mukaisesti Lapualle Tiistenjoen ja Haapakoskien kylien alueelle. Tilaajaliittymät toteutetaan kiinteillä
valokuituyhteyksillä ja yhteysnopeudet ovat nostettavissa 1000 Mbit/s asti. Investointihankkeeseen
haetaan Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksesta EU:n maaseuturahaston tukea.

Tällä kuulemismenettelyllä Alajärven Puhelinosuuskunta JAPO pyytää operaattoreita ilmoittamaan, jos niillä
on rakennettavalla alueella vastaavaa laajakaistaverkkoa, josta tarjotaan kuluttajaliittymiä, tai jos ne aikovat
rakentaa alueelle vastaavaa laajakaistaverkkoa kolmen vuoden kuluessa tämän julkisen kuulemisen ilmoituksen
julkaisemispäivämäärästä, joka on 04.10.2021.

Tämä kuulutus pidetään nähtävillä 04.10.2021-04.11.2021 välisenä aikana ELY-keskuksen verkkosivuilla
osoitteessa ELY-keskus.fi/kuulutukset ja Alajärven Puhelinosuuskunta JAPO:n kotisivuilla www.japo.fi.
Operaattoreita, joita kuuleminen koskee, pyydetään ilmoittautumaan sähköpostitse viimeistään 04.11.2021
klo 16.00, johonkin seuraavista sähköpostiosoitteista:

Tapio Sivula tapio.sivula@ely-keskus.fi
Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus, kirjaamo kirjaamo.etela-pohjanmaa@ely-keskus.fi

Toni Harjula toni.harjula@japoyhtiot.fi

Yhteystiedot:

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen yhteyshenkilö

Tapio Sivula, tapio.sivula@ely-keskus.fi, 0295 027 707

JAPO:n yhteyshenkilö

Toni Harjula, toni.harjula@japoyhtiot.fi

044 557 0119


 

Sopimusehdot

Yleiset sopimusehdot

Jos kauppasopimusta koskevaa erimielisyyttä ei saada ratkaistuksi osapuolten välisillä neuvotteluilla, kuluttaja voi saattaa asian kuluttajariitalautakunnan ratkaistavaksi.
www.kuluttajariita.fi

Sopimusehdot yrityksille

Viestintapalvelujen sopimusehdot


Myymälän aukioloajat:
ma - pe 9 - 17
la 10 - 14
         

Asiakastuki:
ma - pe 9 - 16
(06) 557 0124
asiakastuki@japo.fi

Sivusto tehty JAPO Webeditorilla