JAPO tiedotteet

JAPO tiedottaa tällä sivulla yleisiä tiedotteita tuotteista ja palveluista.

Muita tiedotteita: JAPO tiedotteet | Häiriötiedotteet

Seuraavatsivu: 2/19Edelliset
JAPO hakee tiimiinsä kahta osaajaa
28.04.2021 18:45
Alajärveläinen Japo hakee tiiminsä vahvistusta! Nyt tarvitaan:
🟡 ICT-järjestelmäasiantuntijaa, kokoaikaiseen vakituiseen työsuhteeseen. Hakijalta odotetaan osaamista tietoliikennetekniikan perusteista (kytkimet, reitittimet, palomuurit, langattomat järjestelmät), palvelinympäristöjen tuntemusta (Vmware) sekä työhön soveltuvaa koulutusta (IT-Tradenomi, AMK-insinööri tai vastaava).
 
🟡 Tietoliikenneasentajaa, 1.6.-29.8.2021 väliseksi ajaksi
Hakijalta odotetaan osaamista tietoliikenteen perusteista. Työnkuvaan kuuluu ADSL- ja valokuituliittymien asennukset ja viankorjaukset.

Kiristyshuijauksia taas liikkeellä
08.03.2021 11:11

JAPOn käyttäjille on saapunut maaliskuun alussa runsaasti kiristysviestejä otsikolla "Maksu tililtäsi". Näitä huijausviestejä ei pidä ottaa totena, viestin kirjoittajalla ei ole pääsyä tietokoneellesi eikä hän voi seurata mitä tietokoneella tehdään. Missään tapauksessa vaadittua summaa ei pidä mennä maksamaan.

Kiristysviesti perustuu täysin käyttäjien pelotteluun ja odotukseen, että jotkut maksaisivat lunnaat.

Samantyyppisiä huijausviestejä esiintyy tasaisesti eri otsikoilla ja erilaisella sisällöllä. Viestit ovat usein kirjoitettu suomeksi.

Kyberturvallisuuskeskus myös tiedottaa aiheesta: kiristyshuijauksia liikkeellä runsaasti


Huoltokatko JAPOn internetyhteyksissä 16.2.2021 klo 00-06
09.02.2021 20:22

Huoltokatko JAPOn yhteyksissä 16.2.2021 klo 00-06

Japo suorittaa muutoksia runkoverkossaan, joka aiheuttaa katkon kaikkiin JAPOn internet-yhteyksiin,  www-palveluihin sekä JAPO IPTV -palveluihin. 

Pahoittelemme katkosta aiheutunutta haittaa.

Lisätietoja 044 557 0134 tai 044 557 0119


Japo Palvelut Oy hakee ohjelmistoasiantuntijoita
08.01.2021 11:00

JAPO Palvelut Oy on Alajärvellä toimiva vakavarainen ja kasvava ICT-alan yritys, joka on osa JAPO yhtiöitä. Palvelumme kattavat hyvin laajasti lähes koko ICT-alan, lähtien virtuaalipalvelimista aina yritysten toiminnanohjausjärjestelmiin. Tällä hetkellä yrityksessämme on 16 työntekijää ja koko JAPO konsernissa yhteensä 29 työntekijää.

Toimintamme laajentuessa haemme nyt osaavia

ohjelmistoasiantuntijoita

mukaan ohjelmistoprojektiemme toteuttamiseen. Olet yhdessä asiakkaiden ja muiden ohjelmistoasiantuntijoidemme kanssa tekemässä järjestelmien määrittelyä, suunnittelua ja ohjelmointia. Tavoitteenamme on vahvistaa asiakkaidemme tuottavuutta nopeasti muuttuvassa toimintaympäristössä toimittamalle heille moderneja toiminnanohjaukseen liittyviä ohjelmistoja.

Odotamme sinulta useamman vuoden kokemusta tietotekniikka-alalta, erityisesti C#/VB.NET, Javascript ja Microsoft SQL Server tuntemusta. Kokemus mobiiliohjelmoinnista sekä suoritetut Microsoft sertifikaatit lasketaan eduksesi. Agile ja Scrum ovat sinulle tuttuja työmenetelmiä. Olet oma-aloitteinen, innovoiva ja yhteistyökykyinen ryhmätyöntekijä.

Tarjoamme sinulle kannustavan ja kehittyvän työympäristön sekä mahdollisuuden oman ammatillisen osaamisen lisäämiseen. Tarjoamme myös laajat työsuhde-edut, esimerkiksi monipuoliset harrastusmahdollisuudet sekä laajan työterveyshuollon.

Lisätietoja työtehtävästä antaa Jukka Salmenautio 044-5570151. Lähetä palkkatoivomuksen ja ansioluettelon sisältävä hakemuksesi 22.1.2021 klo 16 mennessä osoitteella jukka.salmenautio@japoyhtiot.fi.

Haku päättynyt, mutta voit avoimella hakulomakkeella ilmoittaa kiinnostuksesi japo-ohjelmiston rekrytointi-sivustolta.

www.japo-ohjelmistot.fi


JAPO IPTV:n kaapeli- ja IPTV-verkkojen ulkomaisista maksutelevisiokanavista uhkaa jakelukatkos 1.1.2021 alkaen
17.12.2020 11:34

Osaa JAPO IPTV:n kaapeli- ja IPTV-verkkojen ulkomaisista maksutelevisiokanavista uhkaa jakelukatkos 1.1.2021 alkaen

 

Joidenkin ulkomaisten televisiokanavien, muun muassa Ruotsin yleisradioyhtiö SVT:n kanavien, jakelu JAPOn IPTV-verkoissa uhkaa keskeytyä vuodenvaihteessa. Tämä johtuu siitä, että tekijänoikeusjärjestöt ovat irtisanoneet näiden kanavien jakeluehtoja koskevan sopimuksen. Tekijänoikeusjärjestöt ovat vaatineet operaattoreita hyväksymään järjestöjen laatiman uuden sopimusehdotuksen edellytyksenä sille, että operaattorit voisivat jatkaa kanavien jakelua vuodenvaihteen jälkeen eivätkä operaattorit voi tätä ehdotusta hyväksyä. Operaattoreilla on joka tapauksessa halu jatkaa sopimusneuvotteluita ja mikäli neuvottelut onnistuvat, kanavien jakelua jatketaan myös vuodenvaihteen jälkeen.

 

Uhka koskee seuraavia kanavia:

 

DR1 HD

DR2 HD

ETV HD

arte HD

France 2 HD

France 3

France 5

NRK1 HD

NRK2 HD

Canal 24 Horas

TVE Internacional HD

Barnkanalen / SVT24

Barnkanalen / SVT24 HD

Kunskapskanalen

Kunskapskanalen HD

SVT1

SVT1 HD

SVT2

SVT2 HD

TV3

TV3 HD

TV4

TV4 HD

TV6

TV6 HD

TV8

TV10

3sat

arte HD

Das Erste

kabel eins

ProSieben

RTL

RTL 2

Sat.1

SuperRTL

Vox

ZDF

 

 

 

 


Japo Palvelut Oy hakee yritysmyyjää
19.10.2020 16:00

Haemme joukkoomme aktiivista yritysmyyjää. Hoidat tehtävää kahden kokeneen yritysmyyjän kanssa.

Odotamme sinulta useamman vuoden kokoemusta tietotekniikan menestyksekkäästä myyntityöstä. Tunnet laitteet palvelimista oheislaitteisiin. Verkkolaitteiden tuntemus katsotaan plussaksi. Olet sinut käyttöjärjestelmien ja erityisesti toimisto-ohjelmien sekä virustorjuntaohjelmien kanssa. Yritysten toiminnanohjausjärjestelmien tuntemus on oleellista toimiessasi yrityksessämme toteutettujen asiakaskohtaisten- sekä Lemonsoft-järjestelmien myyjänä.

Tarjoamme sinulle kannustavan ja kehittyvän työympäristön sekä mahdollisuuden oman ammatillisen osaamisen lisäämiseen alueen yrityksille laajimmat ICT-palvelut tarjoavassa yrityksessä. Tarjoamme monipuoliset harrastusmahdollisuudet sekä laajan työterveyshuollon.

Lisätietoja työtehtävästä antaa Jukka Salmenautio 044-5570151. Lähetä palkkatoivomuksen ja ansioluettelon sisältävä hakemuksesi 13.11.2020 klo 16 mennessä osoitteella

jukka.salmenautio@japoyhtiot.fi.


Alajärven Puhelinosuuskunnan varsinainen kokous 22.9.2020
02.09.2020 10:40

Alajärven Puhelinosuuskunnan (JAPO - Tieto,koneet ja yhteydet) varsinainen kokous pidetään tiistaina 22.9.2020 klo 18.00 Alajärven seurakuntatalolla (Alvar Aallontie 3)

Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat sekä keskustellaan lankapuhelinpalveluiden lopettamista

Voidaksesi osallistua osuuskuntakokoukseen jäsenen on ilmoitettava osallistumisestaan 21.9.2020 klo 15.00 mennessä asiakaspalveluumme puh. (06) 557 0111

 

1870-luvulla kehitetty lankapuhelin on saapumassa tiensä päähän myös Alajärven Puhelinosuuskunnan osalta.

Lankapuhelimien määrä on vähentynyt Suomessa 1990-luvun alusta alkaen ja liittymien irtisanominen on kiihtynyt viime vuosina myös Alajärven Puhelinosuuskunnan toiminta-alueella (Alajärvi, Vimpeli ja Lappajärvi). Lankapuhelinliittymiä alueella on enään vain n.500 kpl ja vanhan tekniikan ylläpitäminen on arvokkaampaa vuosi vuodelta.

Lankapuhelimen käyttäjät ovat tyypillisesti jo seniori-iän saavuttaneita ja tuttu turvallinen lankapuhelin on palvellut heitä asioiden hoitamisessa jo vuosikymmeniä. Ei siis ihme, että tuleva tekniikan lopettaminen saattaa huolestuttaa puhelinten käyttäjiä ja heidän läheisiään. Henkilöillä, joiden toimintakyky on alentunut, voi olla kotonaan turvapuhelin, jolla hälyttää apua esim. kaatumisen yhteydessä. Turvapuhelin toimii usein lankapuhelimen rinnalla, mutta myös se voidaan muuttaa mobiilitekniikalla toimivaksi.  Asiakkaan tai asiaa hoitavan henkilön tulee vain ottaa yhteyttä turvapuhelinpalvelun toimittajaan ja pyytää muutosta. 

Mobiilioperaattoreilla löytyy nykyisin valikoimissaan tuotteita, joilla lankapuhelinta muistuttavan palvelun toteutetaan matkapuhelinverkkojen kautta. Myös tuttu kotinumero voidaan siirtää tähän palveluun. Korvaavan palvelun kuukausimaksu on tyypillisesti halvempi kuin vanhan lankapuhelimen, sillä vanhan tekniikan ylläpito on operaattoreille työlästä ja kallista. Kuukausimaksujen erotuksella voit rahoittaa uuden puhelinkoneen hankinnan, ja moni operaattori tarjoaa jopa korotonta ja kulutonta maksuaikaa laiteostoille. Kuukausittainen kokonaiskulu voi jäädä lankapuhelinta halvemmaksi. Euronics Japon myymälästä saat DNA:n toimittamat korvaavat puhepalvelut sekä tarvittavat puhelinlaitteet.

Alajärven puhelinosuuskunta on suunnitellut, että lankapuhelinpalvelut lopetettaisiin kokonaan vuoden 2021 syksyllä. Isommat teleoperaattorit Telia ja Elisa ovat tehneet lankapuhelinpalvelun lopetuspäätöksen jo vuonna 2019. Osuuskunnan jäsenillä on mahdollisuus tulla keskustelemaan aiheesta osuuskuntakokoukseen 22.9.2020 klo 18.00. Lisätietoa kokouksesta osoitteessa www.japo.fi

Alajärven Puhelinosuuskunta (JAPO – Tieto,koneet ja yhteydet) jatkaa kokonaisvaltaisena ICT-talona, josta saat internetpalvelut, laitteet ja asiantuntijapalvelut niin kotiin kuin yrityksiin.

 

JAPO – Tieto, koneet ja yhteydet on aina ollut paikallinen ja järviseutulaisten omistama yritys

JAPOn liiketoiminta koostuu emoyhtiö Alajärven Puhelinosuuskunnasta sekä tytäryhtiö JAPO Palvelut Oy:stä.  Emoyhtiön päätoimialana on tarjota toiminta-alueelleen toimivat ja nopeat internet yhteydet ja siihen liittyvät palvelut. Tytäryhtiön päätoimiala on tieto- ja kodintekniikan vähittäiskauppa sekä ohjelmistojen suunnittelu.

JAPO Palvelut Oy on perustettu vuonna 2001, ja yrityksen päätoimiala oli aluksi ohjelmistojen suunnittelu. Yrityksen toiminta kasvoi kuitenkin vuonna 2006, kun JAPO Palvelut osti liiketoimintakaupalla Alajärven Data-infon koko toiminnan. Liiketoimintakaupan myötä yrityksen palvelut laajenivat tietokoneiden, ohjelmistojen ja toimistoautomaatiolaitteiden myyntiin ja huoltamiseen.

Vuonna 2010 tytäryhtiön toiminta laajeni edelleen kahden liiketoimintakaupan myötä. Vuonna 2010 JAPO Palvelut osti Töysässä toimivan IT-pajan sekä alajärveläisen kodinkoneliike Nelitekin. Samana vuonna JAPO Palvelut liittyi Tekniset-osuuskuntaan, joka yhdistyi euroopan suurimpaan kodin- sekä tietotekniikkaketjuun Euronicsiin vuonna 2018.

JAPO – Tieto,koneet ja ja yhteydet / Euronics Japon myymälät sijaitsevat Alajärven Kauppakadulla ja Töysän Keskuskadulla.

 

Alajärven Puhelinosuuskunnan Historia

Alajärven Puhelinosuuskunnalla on ollut aina merkittävä rooli tiedon ja kuulumisten välittäjänä Alajärvellä ja Järviseudulla. Ensimmäisiä puhelinosuuskunnan jäseniä oli muun muassa Alvar Aallon isä J. H. Aalto. Alajärven Puhelinosuuskunta vei 1920-luvulla Alajärveä eteenpäin asentamalla asukkaille lankapuhelimia. 

Alajärven Puhelin Oy:n perustamiskokous pidettiin 17. elokuuta 1922. Ensimmäisen pöytäkirjan allekirjoittivat Juho Luhta, Kalle Laukkonen ja Kalle Bergren. Yhtiön nimi ja toimintamuoto muuttuivat virallisesti marraskuussa 1925 Alajärven Puhelinosuuskunnaksi.

Ensimmäiset puhelinkeskukset toimivat Hoiskossa ja Kurejoella Albert Hörin sekä kirkonkylässä H. Metsäpellon luona. 

 

Lisätietoa

Toni Harjula, Toimitusjohtaja, toni.harjula@japoyhtiot.fi, 044 557 0119

 

Lisätietoa

Toni Harjula, Toimitusjohtaja, toni.harjula@japoyhtiot.fi, 044 557 0119


Häiriöitä DNA Mobiilipuheluissa ja valokuituyhteyksissä Kauhavalla [Korjattu]
21.08.2020 10:50

Valokaapelikatko Evijärvi – Kauhava välillä aiheuttaa häiriöitä DNA-mobiililiikenteessä Alajärvellä, Vimpelissä ja Lappajärvellä sekä valokuituyhteyksissä Kauhavalla. Vika on paikallistettu ja vian korjaus on aloitettu.

Vika korjattu 18.30

Lisätietoa:

asiakastuki@japo.fi 

06 557 0124

 


BBC World News vapaasti katsottavissa pääsiäisenä
09.04.2020 13:28

BBC World News vapaasti katsottavissa pääsiäisenä

Jotta voimme tarjota mahdollisimman paljon uutisia viruksen kehityksestä ympäri maailmaa, meille on annettu mahdollisuus tarjota BBC World News vapaasti katsottavaksi kaikille asiakkaillemme (sekä IPTV että kaapeli-TV). BBC World News jatkaa sitten bonuskanavana toukokuussa!​​​​​​​

BBC World News on johtava maailmanlaajuinen uutiskanava. Toimittajilla useammassa maassa jaamme tarinoita laajemmin kuin mikään muu kansainvälinen uutisoperaattori.

Seuraten BBC:n sitoutumista maailmanlaajuiseen lähetystoimintaan. BBC World News toimittaa puolueettoman ja perusteellisen analyysin kansainvälisistä uutisista, mukaan lukien urheilu, sää, talous, ajankohtaiset uutiset ja dokumentit.

 

 


JAPO Konsernin ohjeistus Koronaepidemian varalle
13.03.2020 10:32

Euronics Alajärvi ja JAPO - Tieto,koneet ja yhteydet seuraa tarkasti koronaepidemian osalta Suomen hallituksen antamia suosituksia. Henkilöstömme tekee mahdollisuuksien mukaan etätöitä sekä etäosallistuvat kokouksiin ja palavereihin verkon välityksellä. Kaikki ulkomailta palaavat työntekijämme jäävät kahdeksi viikoksi kotiin töihin. 

Suosittelemme myös asiakkaillemme sähköisten asiointikanaviemme käytämistä tuki- ja vikatilanteissa:

  • JAPO Asiakastuki palvelee numerossa 06 557 0124
  • Sähköpostitse asiakastuki (at) japo.fi
  • CHAT-palvelu palvelu 9-17 osoitteessa www.japo.fi

JAPO - Tieto,koneet ja yhteydet valokuituasennukset sekä vian korjaukset:

JAPOn asentajat jatkavat kuituliittymien asennuksia sovittujen aikataulujen mukaisesti Vimpelissä ja Lappajärvelle. Myös vikatapauksissa teemme kotikäyntejä, mikäli käyntiä ei voida lykätä. Muistathan pysytellä riittävän kaukana kotiisi tulevasta asentajasta. 

Haluamme muistuttaa erityisesti vanhempia henkilöitä miettimään, onko kotikäynti välttämätön. Mikäli sairastut tai olet muutoin epävarma tilanteesta, peruutathan kanssasi jo sovitun kotikäynnin soittamalla asiakaspalveluumme. Asentajamme sopivat kanssasi uuden ajan myöhempään ajankohtaan.

Näillä varautumistoimilla pyrimme varmistamaan asiakkaidemme yhteyksien ja palveluiden ylläpidon ja toiminnan myös virustilanteen laajetessa, sekä osaltamme ehkäisemään koronaviruksen leviämistä. 

Euronics Alajärven myymälä:

Euronics Alajärven myymälä palvelee normaalisti Ma-Pe 9-17 ja La 10-14

Myymälän siivousta ja pintojen desifiointia on tehostettu.

Ajankohtaista tietoa koronanaviruksesta COVID-19

 

 

 


 

Sopimusehdot

Yleiset sopimusehdot

Jos kauppasopimusta koskevaa erimielisyyttä ei saada ratkaistuksi osapuolten välisillä neuvotteluilla, kuluttaja voi saattaa asian kuluttajariitalautakunnan ratkaistavaksi.
www.kuluttajariita.fi

Sopimusehdot yrityksille

Viestintapalvelujen sopimusehdot


Myymälän aukioloajat:
ma - pe 9 - 17
la 10 - 14
         

Asiakastuki:
ma - pe 9 - 16
(06) 557 0124
asiakastuki@japo.fi

Sivusto tehty JAPO Webeditorilla