JAPO tiedotteet

JAPO tiedottaa tällä sivulla yleisiä tiedotteita tuotteista ja palveluista.

Muita tiedotteita: JAPO tiedotteet | Häiriötiedotteet

Seuraavatsivu: 2/16Edelliset
Helmikuun bonuskanava Watsonissa Viasat History
08.02.2019 14:49

 

Helmikuun bonuskanava Watsonissa (KP:998) on Viasat History. Viasat History löytyy normaalisti Elisa Mix S valinnaisena, Viasat Viihde ja Kulta paketista.

Viasat History herättää historian henkiin kiehtovilla dokumenteillaan, joissa luodaan raikas ja moderni katsaus historiaan. Huolellisesti tehdyt ohjelmat vievät katsojat viihdyttävälle aikamatkalle. Kanava keskittyy lähinnä Euroopan historiaan - paljastaa menneisyyden salaisuuksia ja kertoo niiden vaikutuksista nykyihmisiin. Suomeksi tekstitetty.


Viasat avaa taas Suomen Urheilukanavat vapaaseen katseluun 1.2-4.2.2019
30.01.2019 12:52

Super Bowlin myötä Viasat avaa taas Suomen Urheilukanavat vapaaseen katseluun Watsonissa.

Kanavat auki pe 1.2.2019 klo 15:00 - Ma 4.2.2019 klo 09:00 välisen ajan.

Avoinna seuraavat kanavat: Viasat Jääkiekko, Viasat Jalkapallo, Viasat Urheilu

Perjantai 1.2.

Viasat Urheilu
klo 21:20 Euroleague: Gran Canaria – Olimpia Milano / selostus Kristian Palotie
klo 03:05 NHL: Dallas Stars – Minnesota Wild

Viasat Jalkapallo
klo 21:55 Bundesliiga: Hannover – RB Leipzig / selostus suomeksi

Viasat Jääkiekko
klo 02:05 NHL: Florida Panthers – Nashville Predators

Lauantai 2.2.

Viasat Urheilu
klo 14:00 Valioliiga-studio
klo 14:25 Valioliiga: Tottenham – Newcastle / selostus suomeksi
klo 16:55 Valioliiga: Chelsea – Huddersfield / selostus suomeksi
klo 19:25 Valioliiga:Cardiff – Bournemouth / selostus suomeksi
klo 21:25 NHL: Montreal Canadiens – New Jersey Devils / selostus: Antti Mäkinen
klo 02:05 NHL: Winnipeg Jets – Anaheim Ducks
klo 05:05 NHL: Colorado Avalanche – Vancouver Canucks

Viasat Jalkapallo
klo 16:20 Bundesliiga: Leverkusen – Bayern München / selostus suomeksi
klo 19:25 EFL Championship: Leeds – Norwich / selostus suomeksi
klo 21:25 Belgian liiga: Waasland-Beveren – Genk

Viasat Jääkiekko
klo 12:55 KHL: Barys Astana – Jokerit / selostus: Antti Mäkinen
klo 20:05 NHL: Philadelphia Flyers – Edmonton Oilers / selostus: Tero Kainulainen
klo 03:05 NHL: Ottelu avoin

Sunnuntai 3.2.

Viasat Urheilu
klo 15:55 Valioliiga: Leicester – Manchester United / selostus suomeksi
klo 19:00 NHL-studio
klo 19:35 NHL: Washington Capitals – Boston Bruins / selostus: Antti Mäkinen
klo 01:00 NFL: Super Bowl LIII / selostus: Mika Laurila

Viasat Jalkapallo
klo 14:25 Skotlannin Valioliiga: St. Johnstone – Celtic
klo 16:25 Bundesliiga: Augsburg – Mainz
klo 18:20 Valioliiga: Manchester City – Arsenal / selostus suomeksi
klo 21:55 Ligue 1: Lyon – PSG / selostus suomeksi

Viasat Jääkiekko
klo 21:05 NHL: Montreal Canadiens – Edmonton Oilers / selostus: Tero Kainulainen
klo 01:00 NFL: Super Bowl LIII (originaali selostus)

 


Alajärven Puhelinosuuskunnan lankapuheluhinnat muuttuvat 1.3.2019
21.01.2019 13:02

Alajärven Puhelinosuuskunnan lankapuheluhinnat muuttuvat 1.3.2019 alkaen. Hintoja tarkistetaan yleisen kustannustason ja puheluiden tukkuhintojen nousun johdosta.

Uudet hinnat: 

Paikallispuhelumaksu (ppm): 0,089 €/min + 0,149 €/puhelu

Paikallisverkkomaksu (pvm): 0,089 €/min + 0,149 €/puhelu

JAPO Plus-puhelinliittymän kuukausimaksu: 14,9 €/kk

Hinnat sis alv. 24%

Lisätietoa


Olisitko uskonut? Suurin osa kodinkoneita ja elektroniikkaa ostavista suomalaisista haluaa asioida myymälässä
16.01.2019 11:14

Olisitko uskonut? Suurin osa kodinkoneita ja elektroniikkaa ostavista suomalaisista haluaa asioida myymälässä

Laaja Kodinkonekaupoilla-tutkimus paljastaa, että valtaosa suomalaisista haluaa asioida kodinkone- ja elektroniikkaostoksilla myymälöissä verkkokauppojen rinnalla tai sijaan. Yleisimmät syyt myymäläinnon taustalla ovat henkilökohtainen palvelu, myyjän kanssa tuotteisiin tutustuminen ja niiden vertailu. Ostosten kylkeen hankintaan myös yhä enemmän lisäpalveluita helpottamaan niiden käyttöönottoa.

Kodinkonekaupoilla -tutkimus luotasi suomalaisten ostamiskäyttäytymistä sekä myymälän ja verkkokaupan asemaa kodinkoneiden ja elektroniikan ostopaikkana. Tuhannesta vastaajasta suurin osa haluaa jossain ostamisen vaiheessa asioida myymälässä, ja 15 prosenttia vastaajista kertoo tekevänsä ostoksia vain verkkokaupassa. Myymälän vetovoimatekijöiksi yli puolet vastaajista nimesi mahdollisuuden tutustua tuotevalikoimaan ja saada henkilökohtaista palvelua asiantuntevalta myyjälä.

‒ Erikoistavarakaupan tuotteiden ostolta vaaditaan yleisestikin palvelua siinä missä päivittäistavarapuolen ostamista on viety yhä enemmän itsepalvelun suuntaan, aina ostosten maksamista myöten.  Teknisesti uudistuvien tuotteiden, kuten kodinkoneiden ja elektroniikan kohdalla palvelulla on vahva merkitys ostopäätöksen teossa, toteaa kodintekniikkaketju Euronicsin toimitusjohtaja Tapio Sieviläinen.

Hyvän tietämyksen tueksikin haetaan myyjältä lisätietoa

Kodinkonekaupoilla tutkimuksen mukaan kaksi kolmasosaa näkeekin myymälän tarjoaman palvelun tärkeäksi tai erittäin tärkeäksi tekijäksi. Naiset peräänkuuluttavat palvelua hieman miehiä enemmän, ikäryhmistä etenkin vanhemmat haluavat palvelua mutta niin myös parikymppiset nuoret aikuiset.

‒ Monilla nuorilla on omasta takaa hyvä tietämys esimerkiksi tietokoneiden ja puhelimien ominaisuuksista ja tätä tietoa vaihdetaan kavereiden kesken. Tutkimuksen mukaan yli puolet nuorista haluaa kuitenkin poiketa myymälään, jossa he voivat ottaa itsenäisesti tuntumaa tuotteisiin ja testata niitä, mutta myös saada myyjältä lisätietoa tuotteista. Myymälässä myös monet haluavat varmistua tuotteen laadusta ja toimivuudesta ennen ostopäätöstä, summaa Sieviläinen.

Vanhemmissa ikäluokissa nousivat tärkeiksi tekijöiksi myös myyjän avustuksella tuotteiden ominaisuuksiin tutustuminen ja niiden käytön opettelu.

‒ Olemme tiedostaneet palvelun merkityksen ostopäätöksessä. Huolehdimme myyjien ammatillisesta osaamisesta ja sen aktiivisesta kehityksestä Euronics Akatemian avulla, joka verkkokoulutusympäristönä on koko ajan myyjien käytössä, Sieviläinen jatkaa.

Kodinkone- ja elektroniikkatuotteisiin ostetaan lisäpalveluja       

Yhä useammalle tuotteelle halutaan oston yhteydessä hankkia jokin lisäpalvelu, kuten kännykälle takuu rikkoutumista varten, tietokoneeseen ohjelma-asennus tai pesukoneelle kotiinkuljetus asennuksineen ja vaikka vanha poisvienti kierrätykseen.

‒ Myymälässä palvelu ei rajoitu vain tuotteiden ominaisuuksien esittelyyn tai niiden käytön neuvomiseen. Lisäpalveluilla helpotetaan asiakkaiden hankkimien tuotteiden käyttöönottoa ja käytettävyyttä. Erilaiset lisäpalvelut muodostavat meille myös yhä kasvavan osan liikevaihdosta, Tapio Sieviläinen jatkaa.

Valtakunnallinen Euronics-ketju palvelee noin 50 myymälällä ja verkkokaupalla.

‒ Verkkokauppa on toki meillekin tärkeä ja kehitämme jatkuvasti sen palvelutarjontaa. Samalla panostamme myös laajaan myymäläverkostoon ja sen kasvattamiseen, jotta voimme tarjota henkilökohtaista palvelua kattavasti eri paikkakunnilla ympäri Suomea. Toimimme muista ketjuista poiketen kauppiasvetoisesti ja meille paikallinen palvelu on kaiken keskiössä, kertoo Tapio Sieviläinen.

Euronicsin toimeksiannosta tutkimustoimisto Bilendin M3 Panelissa 17.–21.10.2018 tehtyyn Kodinkonekaupoilla -tutkimukseen vastasi 1000 iältään 18‒75-vuotiasta suomalaista. Otos edustaa suomalaisia sukupuolen, iän ja asuinalueen mukaan.

Lisätietoja: toimitusjohtaja Tapio Sieviläinen, Euronics Finland, puh. 040 673 7800

Euronics on Euroopan suurin kodintekniikan ketju. Euronics toimii 36 maassa 8800 myymälän verkostolla. Kauppiasosuuskunta Tekniset hallinnoi Suomessa Euronics-brändiä ja myymälät ovat suomalaisten kauppiaiden omistuksessa, mikä takaa paikallisen, henkilökohtaisen palvelun yhdistettynä Suomen kattavimpaan myymäläverkostoon ja kansainvälisen ketjun ostovoimaan. Euronics-ketjun selkeä etu sekä kivijalassa että verkkokaupassa www.euronics.fi ovat kilpailukykyiset hinnat, nopeat toimitusajat sekä asiantunteva, paras paikallinen palvelu.

 


JAPOn kuiturakentaminen Vimpelissä
12.11.2018 08:48

Japon valokuituverkon kaapelointi Vimpelissä on edennyt syksyn aikana ja tulee jatkumaan vielä ensi vuoden keväällä. Osa jälkitöistä ehdittiin viimeistelemään kesän aikana ja loput jälkityöt sekä viimeistelyt suoritamme alkukesän 2019 aikana. Myös liittymien asfaltoinnit tehdään tuolloin. Pahoittelemme töistä aiheutuvaa haittaa.

Valmiiden liittymien käyttöönotot on saatu pääosin valmiiksi Hovilan ja Anttilankankaan alueilla, seuraavaksi käyttöönotot jatkuvat Tuohiperän ja keskustan aluilla.

 

Lisätietoja:

Veli-Matti Levijoki
0445570134


Bloomberg marraskuun bonuskanava Watsonissa
29.10.2018 17:01

Marraskuun bonuskanava (KP:998) Watson -palvelussa tulee olemaan Bloomberg. Bloomberg löytyy normaalisi kanavapaikalta 168 ja on valinnainen kanava Elisa Mix S paketissa.


Yhä useampi perhe surffaa valonnopeudella
26.10.2018 09:46

 Perhe surffaa

Nettiyhteys perheissä on koetuksella, kun verkossa on monta eri laitetta samanaikaisesti: tietokoneet, televisiot, tabletit, matkapuhelimet ja älykellot. 

Lastenhuoneessa on tietokone- tai konsolipeli käynnissä, joku katselee televisiosta edellisenä päivänä tallennettua lempisarjaansa, yksi lopettelee etätyöpäiväänsä läppärillä, toinen lukee tabletilta päivän lehtiä ja pian perhe kokoontuu skypettämään kuulumiset ystäväperheelle toiselle puolelle Suomea. Älylaitteet ovat monessa perheessä osa sujuvaa arkea ja siksi kodin nettiyhteydeltä vaaditaan nopeutta, laatua ja toimintavarmuutta. Nyt perinteisen laajakaistayhteyden tilalle valitaankin yhä useammin valokuitu.

 

Järviseudulla on rakennettu kuituverkkoa jo toistakymmentä vuotta

Järviseudun kunnat: Alajärvi, Lappajärvi ja Vimpeli ovat jo aikaa sitten heränneet satsaamaan asukkaidensa tulevaisuuteen. Lisää kuituverkkoa rakennetaan parhaillaan ja nyt esimerkiksi Lappajärven kunta on päättänyt lähteä tukemaan rahallisesti asukkaidensa sekä kesäasukkaidensa liittymähankintaa. Vakituisten asukkaiden liittymähankintaa tuetaan 400 eurolla ja kesäasukkaiden 200 eurolla.

Maaseutukunnat haluavat pitää kylät asuttuina ja tarjota perheille entistä parempia mahdollisuuksia etäopiskeluun ja etätyöntekemiseen. Pätkimätön ja toimintavarma nettiyhteys mahdollistaa sellaisenkin etätyön tekemisen, joka vaatii suurien tiedostojen siirtoa, verkkopohjaisten ohjelmistojen käyttöä tai videoneuvotteluyhteyksiä. Valokuituyhteyden tiedonsiirtokapasiteetti on rajaton.

Luotettava yhteys mahdollistaa esimerkiksi etänä tehtävät terveys- ja hoivapalvelut. Tämän kaltaisiin palveluihin voi kuulua potilaan kanssa etäyhteyden välityksellä käytävät keskustelut.

Kesämökkiläiset voivat etätyön tekemisen lisäksi valokuituverkon avulla asentaa kiinteistöihin videovalvontalaitteiston tai vaikkapa ohjausjärjestelmän, josta kesäasunnon lämpötilaa voi säädellä etänä tarpeen mukaan. Valokuituyhteys takaa, että kiinteistöihin asennetut hälytyspalvelut toimivat häiriöttä.

”Valokuitu tarjoaa laadukkaan nettiyhteyden myös sellaisilla alueilla, jotka perinteisesti olisivat pätkivien tai muuten huonojen yhteyksien varassa. Valokuitu on toimintavarma, koska kaapeli on maan alla säältä suojassa. Valokuitu on myös pitkäikäinen: kaapelin kuidut ovat lasia eivätkä hapetu samalla tavoin kuten esimerkiksi kupari. Jos joku pitää liittymän hankintaa kalliina muistuttaisinkin, että hankinta tehdään vain kerran 50 vuodessa. Se on lopulta edullisempi kuin että kodin kaikkiin laitteisiin hankittaisiin oma mobiililiittymä.” kertoo toimitusjohtaja Toni Harjula, Japo -tieto, koneet ja yhteydet.

 

Pian Kauhavallakin surffataan valonnopeudella

Japo lähtee tarjoamaan valokuituyhteyttä myös Kauhavalle yhteistyössä Järvinetin kanssa. Harjula näkee Kauhavan potentiaalisena alueena ja ihmetteleekin, etteivät muut palveluntarjoajat ole olleet siitä kiinnostuneita, vaan päättivät satsata isompiin kaupunkeihin.

Kauhavalla valokuitu onkin otettu ilolla vastaan. Kauhavalla ei esimerkiksi ole kaapelitelevisiolähetyksiä, joten nettiyhteys on ainoa tapa katsella maksukanavia. Yhä useammin urheilulähetykset on mahdollista katsella vain maksukanavien kautta. ”On nautinnollisempaa katsoa urheilulähetys nopean ja pätkimättömän yhteyden kautta. Siinä pysyy formuloiden kierrokset selvillä eikä jääkiekon tulostakaan tarvitse lukea vasta seuraavana päivän lehdestä.”, Harjula naurahtaa. 

Hän lisää vielä, että muutos television katselussa koskettaa toki kaikkia muitakin. ”Television katselu muuttuu vuonna 2020, kun vanhat antennilähetykset siirtyvät kokonaan uuteen lähetystekniikkaan. Jo nyt kaikki antenniverkon maksukanavat lähetetään pelkästään uudella tekniikalla. Japon valokuituasiakkaalla on käytössään laaja valikoiman kanavia, maksukanavia, tilauselokuvia ja tallentava digiboksi sekä teräväpiirtolähetykset ilman erillistä antennia.  Kaikki verkko-TV:n lähetykset on siis mahdollista katsella suorana tai jälkikäteen tallenteina silloin kun itselle parhaiten sopii.”, listaa Harjula.

Valokuidussa on tulevaisuus ja siksi valokuituyhteys tulisi olla kaikkien saatavilla. ”Valokuitu on ainoa ratkaisu, joka nyt ja tulevaisuudessa pystyy vastaamaan nopeasti kehittyvän teknologian ja älylaitteiden vaatimuksiin. Valokuitu ei ole pelkkä nopea netti. Se on mahdollistaja, joka vie kodit ja yritykset uuteen älykkääseen aikaan.”, Harjula jatkaa.

Teksti: Maria Yli-Sikkilä

Lisätietoa JAPO valokuidusta:

http://www.japo.fi/suomitarvitseekuitua

http://www.valokuitulappajarvelle.fi

 


TotoTV näkyy maksutta Watsonissa 1.-14.10.2018
03.10.2018 21:24

Hevosurheilun ykköskanava TotoTV on katsottavissa Veikkauksen verkkosivujen lisäksi veloituksetta Watson asiakkaille kahden viikon ajan 1. - 14.10. TotoTV:stä näet päivittäin kohokohdat mm. Suomen, Ruotsin ja Ranskan raveista sekä huippulähdöt suurimmista ravikilpailuista maailmalta. Ohjelma-aika on noin klo 12:00 – 23:30.

Heti kampanjan ensimmäisenä päivänä 1.10. ohjelmassa ovat kahdelta radalta ajettavat nopeatempoiset Magic Monday-ravit. Magic Mondayn tapahtumia seurataan maanantaisin asiantuntijastudion vauhdittamana TotoTV:n lähetyksessä klo 18:00-21:00. Kohokohtiin kuuluvat myös Toto76-finaalit ja Kriterium Teivossa lauantaina 6.10. sekä Vermon Toto76-kierros ja jännittävä Toton SM-karsinta 13.10.


TotoTV:n studiolähetykset:
1.10. Magic Monday-studio 18:00-21:00
3.10. Vermon Toto65-studio 18:00-21:00
6.10. Lauantain Toto76-studio 15:00-18:00
8.10. Magic Monday-studio 18:00-21:00
10.10. Vermon Toto65-studio 18:00-21:00
13:10. Lauantain Toto76-studio 15:00-18:00

 


Viasatin urheilukanavat katsottavissa veloituksetta koko viikonlopun ajan
03.10.2018 20:50
Avoin viikonloppu 5.-7.10.2018

VIASATIN URHEILUKANAVAT KATSOTTAVISSA ILMAISEKSI KOKO VIIKONLOPUN AJAN!

Vietä mahtava viikonloppu urheilun parissa Viasatin kanavilla! Näe mm. kuusi Valioliiga-matsia, KHL:n kärkikamppailu Jokerit - SKA, NHL-kauden ensimmäinen prime time -ottelu, sekä paljon muita jännittäviä kohtaamisia eri liigoista! Lisäksi Viasatin live-studiot huippuasiantuntijoineen.

Viasat Urheilu, Viasat Jääkiekko ja Viasat Jalkapallo -kanavat avataan avoimeen katseluun viikonloppuna 5.-7.10. Kanavat aukeavat perjantaina 5.10. klo 16:00 ja sulkeutuvat maanantaina 8.10. klo 9:00. Operaattoreiden verkossa auki ovat kaikki kolme kanavaa ja antenniverkon alueella Viasat Urheilu -kanava.

 


Watson -palvelussa huoltokatko 25.9. sekä 26.9. klo 08:00 – 12:00
23.09.2018 11:15

Watson-palvelussa tehdään taustajärjestelmien huoltotöitä tiistaina 25.9. sekä keskiviikkona 26.9. klo 08:00 – 12:00 välisenä aikana, jolloin palvelussa esiintyy katkoksia.

Huoltotöiden aikana Watson-palvelun käyttäminen verkossa ja mobiililaitteilla tai tallenteiden tekeminen kyseiselle ajalle ei ole mahdollista.

Pahoittelemme huoltotöistä mahdollisesti aiheutuvaa harmia.


 

Sopimusehdot

Yleiset sopimusehdot

Jos kauppasopimusta koskevaa erimielisyyttä ei saada ratkaistuksi osapuolten välisillä neuvotteluilla, kuluttaja voi saattaa asian kuluttajariitalautakunnan ratkaistavaksi.
www.kuluttajariita.fi

Sopimusehdot yrityksille

Viestintapalvelujen sopimusehdot


Myymälän aukioloajat:
ma - pe 9 - 17
la 10 - 14
         

Asiakastuki:
ma - pe 9 - 16
(06) 557 0124
asiakastuki@japo.fi

JAPO - Tieto, koneet ja yhteydet
Kauppakatu 10
62900 Alajärvi
(06) 557 0111

Sivusto tehty JAPO Webeditorilla