JAPO tiedotteet

JAPO tiedottaa tällä sivulla yleisiä tiedotteita tuotteista ja palveluista.

Muita tiedotteita: JAPO tiedotteet | Häiriötiedotteet

Seuraavatsivu: 9/14Edelliset
Tekniset JAPOn myymälä 5 vuotta
25.09.2015 08:04

Tekniset-ketjun myymälän avaamisesta Alajärvellä on nyt kulunyt viisi vuotta. Tekniset JAPO toimii pari vuotta sitten täysin uusitussa myymälässä Alajärven keskustassa. Sen valikoimiin kuuluvat kodin elektroniikka, kaikki kodinkoneet, viihde-elektroniikka, kännykät ja tietokoneet. Myymälä palvelee myös kaikissa matkapuhelin ja internet-liittymäasioissa.

Viisivuotispäivää juhlitaan perjantaina 25.9.2015 täytekakkukahvituksella klo 10 alkaen. Myymälä on avoinna perjantaina klo 18 saakka. Juhlapäiväksi on hankittu huipputarjouksia erikoiserinä maahantuojilta. 

Mukana juhlissa on iltapäivällä klo 16 lähtien sekä lauantaina myös Alajärven Ankkureiden superpesismiehistöä. Myynnissä on ainutlaatuisella hinnalla kausikortteja ensi kauden otteluihin. 

JAPOn henkilökunta toivottaa vieraan mukaan juhlimaan


Joka neljännessä kotitaloudessa huippunopea kiinteä laajakaista
17.09.2015 12:26

Viestintäviraston mukaan joka neljännessä kotitaloudessa on käytössä huippunopea vähintään 100 megan kiinteä laajakaistaliittymä. Kiinteässä verkossa DSL-tekniikoilla toimivat liittymät vähenivät peräti 70 000 liittymällä tammi-kesäkuussa 2015, ja ethernet-, FTTH- ja kaapelimodeemitekniikalla toimivien liittymien määrä kasvoi. Suomalaiset käyttävät mobiililiittymillä entistä enemmän tiedonsiirtopalveluita. Siirretyn datan määrä kasvoi 40 %. Samaan aikaan puheluiden ja tekstiviestien määrä jatkoi laskuaan. Puheluminuutit pysyivät ennallaan. Kiinteiden laajakaistaliittymien määrä laski vuoden ensimmäisellä puoliskolla 30 000 liittymällä. Samaan aikaan pelkkään tiedonsiirtoon tarkoitettujen mobiililiittymien määrä kasvoi 80 000 liittymällä. Matkaviestinverkon kokonaisliittymämäärä pysyi kuitenkin lähes ennallaan, kun vähemmän datapainotteisten liittymien määrä vastaavasti laski. Kiinteästä laajakaistaliittymästä maksettiin 21 euroa vuonna 2014, ja tammi-kesäkuussa 2015 hinta oli 19 euroa. Vuonna 2014 suomalainen asuntokunta käytti keskimäärin 53 euroa kuukaudessa puhelin- ja laajakaistapalveluihin.


Valokuituhankkeiden julkinen kuuleminen
09.09.2015 09:36

Sääksjärven, Pyhälahden ja Levijoen valokuituhankkeiden julkinen kuuleminen

Alajärvellä ja Vimpelissä suunnitellaan toteutettavaksi kolme kylien valokuituhanketta, mikäli niihin saadaan rahoitus Etelä-Pohjanmaan ELY-keskukselta. Maaseutuvirasto edellyttää julkista kuulemista laajakaistahankkeissa. Julkisella kuulemisella selvitetään onko alueelle tulossa kaupallisin ehdoin rakennettavaa vastaavaa infrastuktuuria seuraavan kolmen vuoden aikana. Kuulemiseen voi vastata niin julkinen toimija kuin yksityinenkin henkilö. Sähköisen kyselyn kaikki vastaukset tallentuvat järjestelmään.

Julkinen kuuleminen toteutetaan sähköisellä kyselyllä, johon pääsee klikkaamalla tästä.

Tämä kuuleminen on avoinna JAPOn nettisivuilla 9.9.2015 - 5.10.2015 välisenä aikana.

Lisätietoja valmistelun alla olevista valokuituhankkeista Toni Harjula, toni.harjula@japoyhtiot.fi


Valokuiturakentaminen syksyllä Levijoelle
05.06.2015 14:52

JAPO aloittaa valokuituverkon rakentamisen Alajärven Levijoella syksyllä 2015

Levijoella katsotaan pitkälle tulevaisuuteen. Kyläläiset ovat yhteistuumin halunneet toimivan ja nopean nettiyhteyden sekä teräväpiirtoiset televisiopalvelut.

Alkuvuodesta JAPO piti Alajärvellä useassa kylässä valokuidusta infotilaisuuksia. Levijoella oltiinkin illan jälkeen aktiivisia ja ajatus kylän kattavasta kuituverkosta kypsyi nopealla aikataululla. Tarvittava määrä sitoutuneita tilaajia saatiin toukokuun loppuun mennessä, että rakentamispäätös saatiin aikaan JAPOn hallituksessa. Muiden kylien osalta kiinnostuneiden tilaajien kartoitus jatkuu.

Levijoella valokuituverkon maanrakennustyöt aloitetaan syksyllä 2015. JAPOlla on tavoite, että suurinosa asiakkaiden tilaamista liittymistä saadaan käyttöönotettua ennen vuoden vaihdetta

Valokuituliittymä maksaa osuuskunnan jäsenille 790€ (ei jäsenille 1000€). Kytkennästä on mahdollista vähentää verotuksessa 744 euroa kotitalousvähennyksenä.

Mikäli olet kiinnostunut valokuituyhteydestä kotiisi, niin edelleen on mahdollista liittyä Levijoella rakennettavaan verkkoon sekä ilmoittaa kiinnostuksesi valokuidusta JAPOlle myös muiden Alajärven kylien osalta.

Mihin kuituliittymää voi käyttää?

Kuitu on uuden sukupolven ratkaisu, joka on tehty kestämään vuosikymmeniä. Se on luotettavampi yhteys, vähemmän herkkä ulkoisille häiriöille (esimerkiksi ukkoselle) eikä etäisyys vaikuta yhteyden laatuun.

Valokuitu on tekniikka, joka vastaa kodin tarpeisiin esimerkiksi:

> nopea netti, joka jaettavissa monelle käyttäjälle tai moneen käyttöön
> turvapalvelut (kamerat, hälytysjärjestelmät, lämpötila tai kosteuden valvonta ym.)
> teräväpiirto-TV (HDTV) sekä tilausvideopalvelut
> etätyö- ja koulutuspalvelut
> viihde- ja pelipalvelut
> varmennuspalvelut
> pikaviestimet ja -tiedonsiirto
> puhepalvelut, videopuhelut, ym.
> terveys- ja hyvinvointipalvelut

JAPOn toimitusjohtaja Toni Harjula kertoo, että valokuitukaapeli on esim. puhelinverkon kautta olevaan laajkaistayhteyteen verrattuna kapasiteetiltaan aivan toista luokkaa ja mahdollistaa useidenkin päätelaitteiden käytön samanaikaisesti sekä internetissä olevien videopalveluiden kuten Netflix-käytön sujuvasti.

Valokuidussa myös luotettavuus on omaa luokkansa ja kapasiteettia riittää nopean netin lisäksi teräpiirtoisiin kaapelitelevisio -palveluihin.

Lisätietoja

Veli-Matti Levijoki, verkkopäällikkö, puh. 06 557 0120, veli-matti.levijoki@japoyhtiot.fi

Toni Harjula, toimitusjohtaja, puh. 06 557 0119, toni.harjula@japoyhtiot.fi


Tuomas Vuorinen JAPOn yritysmyyntiin
21.05.2015 10:24
Tuomas Vuorinen aloittaa JAPO:n yritysmyynnissä kesäkuun alusta

 

Tuomas Vuorinen on 33 vuotias Keuruulta kotoisin oleva nuorimies. Alajärvellä hän on asunut elokuusta 2009 saakka. Perheeseen kuuluu vaimo Karoliina.

Tuomas on toiminut aiemmin myyntiallalla autovaraosien parissa Ylöjärvellä ja Alajärvellä.

Japo- yhtiöiden yritysmyynnin palvelukseen Vuorinen siirtyy 1.6.2015 alkaen.


Huoltokatkos sähköpostipalvelimella tiistaina 31.3.2015
30.03.2015 16:03

JAPO tekee päivityksiä ja huoltoa sähköpostipalvelimella tiistaina 31.3.2015 klo 00:00 alkaen.

Huoltokatko koskee mail.japo.fi postipalvelinta. Käyttäjien sähköpostilaatikot ja JAPO Webmail ovat suljettuina sekä sähköpostiliikenne on poikki huoltokatkoksen ajan.

Pahoittelemme katkoksesta aiheutuvaa häiriötä.

Päivitys: Huoltokatko ohitse noin klo 02:00.


Kuitutilaisuudet Levijoella ja Hoiskossa
02.03.2015 10:05

Kuituinfotilaisuudet tällä viikolla

Kuituinfotilaisuudet tällä viikolla tiistaina 3.3. klo 18 alkaen Levijoen nuorisoseuralla ja keskiviikkona 4.3. klo 18 alkaen Hoiskon koululla. Kumpaankin tilaisuuteen ovat tervetulleita asukkaat myös Kortekylästä, Paalijärveltä ja Luoma-aholta. Tervetuloa!


Myymälä suljetaan ti 17.2. jo klo 14
13.02.2015 13:42

Tekniset JAPO Myymälä ja asiakaspalvelu on avoinna poikkeuksellisesti tiistaina 17.2. Olemme avoinna klo 9-14. Palvelemme normaalisti jälleen keskiviikkona 18.2. klo 9-17. Tervetuloa!

 


Kuituinfotilaisuuksia Alajärvellä
12.02.2015 09:04

Suunnittelemme valokuituverkon rakentamista Alajärven kylissä

TERVETULOA INFOTILAISUUKSIIN

18.2. klo 18 alkaen Myllykankaan koululle
3.3. klo 18 alkaen Levijoen nuorisoseuralle
4.3. klo 18 alkaen Hoiskon koululle

JAPO kartoittaa kiinnostusta valokuituverkon rakentamiseksi Kurejoen, Alakylän, Myllykankaan, Levijoen, Kortekylän, Hoiskon, Paalijärven ja Luoma-ahon alueilla.

Järjestämme alueen asukkaille kuituinfotilaisuuksia, joissa kerromme, miten valokuitu-verkkoon voi liittyä, mistä valokuidussa oikein on kysymys ja miten sitä voidaan hyödyntää tämän päivän kotitaloudessa.

Tervetuloa infotilaisuuksiin yllä ilmoitettuina ajankohtina. Tilaisuudet alkavat klo 18 kahvitarjoilulla ja varsinaiset kuituinfot klo 18.30.


Terveisin
JAPO Palvelut


Päivitetty Watson-sovellus iOS ja Android -laitteille
02.01.2015 12:08

Päivitetty Watson-sovellus iOS ja Android -laitteille 

Watsonin mobiilisovelluksesta on ilmestynyt päivitetyt versiot iOS ja Android -laitteille. Uusista sovellusversioista löydät jatkossa television käyttöliittymästä tutun Ohjelmaoppaan, josta näet helposti yhdellä silmäyksellä meneillään olevat ohjelmat kanavakohtaisesti. Vanhaan kahden viikon ohjelmat näyttävään ohjelmalistausnäkymään pääset tästä näkymästä tai suoraan päävalikon kohdasta "Kaikki ohjelmat".

Uusien sovellusversioiden myötä sinulla on mahdollisuus suositella kiinnostavia ohjelmia ja Makuunin leffoja ystävillesi Facebookin kautta. Klikkaa haluamasi sisällön kohdalla "jaa Facebookissa", lisää kommenttisi ja julkaise se seinälläsi. Anna ystävillesi vinkkejä vaikka Makuunin uutusleffoista!

Muutoksen kokee myös leffojen vuokraaminen Android-laitteilla, sillä jatkossa Watson-sovellus mahdollistaa Makuunin leffojen vuokraamisen suoraan Android-tabletilta ja älypuhelimelta.

Lataa Watson-sovellus myös Windows 8 -puhelimeesi

Tiesithän, että Watson-sovellus on ladattavissa myös Windows Phone 8 -puhelimiin? Windows Phone Storesta löytyvästä sovellusversiosta maksukanavat ja Makuuni-vuokraamo eivät vielä ole mukana, mutta ei hätää, ne ovat tulossa myöhemmin.

Mikäli sinun mobiililaitteeltasi ei vielä omaa Watson-sovellusta löydy, kipaise lataamaan se joko AppStoresta, Google Playsta tai Windows Phone Storesta.


 

Sopimusehdot

Yleiset sopimusehdot

Jos kauppasopimusta koskevaa erimielisyyttä ei saada ratkaistuksi osapuolten välisillä neuvotteluilla, kuluttaja voi saattaa asian kuluttajariitalautakunnan ratkaistavaksi.
www.kuluttajariita.fi

Sopimusehdot yrityksille

Viestintapalvelujen sopimusehdot


Myymälän aukioloajat:
ma - pe 9 - 17
la 10 - 14
         

Asiakastuki:
ma - pe 9 - 16
(06) 557 0124
asiakastuki@japo.fi

JAPO - Tieto, koneet ja yhteydet
Kauppakatu 10
62900 Alajärvi
(06) 557 0111

Sivusto tehty JAPO Webeditorilla