JAPO tiedotteet

JAPO tiedottaa tällä sivulla yleisiä tiedotteita tuotteista ja palveluista.

Muita tiedotteita: JAPO tiedotteet | Häiriötiedotteet

Alajärven Puhelinosuuskunnan lankapuhelinliiketoiminta loppuu 31.12.2021
05.05.2021 10:22

 1870-luvulla kehitetty lankapuhelin on saapumassa tiensä päähän myös Alajärven Puhelinosuuskunnan osalta 31.12.2021

Alajärven puhelinosuuskunta lopettaa lankapuhelinpalvelut 31.12.2021. Isommat teleoperaattorit Telia ja Elisa ovat tehneet lankapuhelinpalvelun lopetuspäätöksen jo vuonna 2019. 

Lankapuhelimien määrä on vähentynyt Suomessa 1990-luvun alusta alkaen ja liittymien irtisanominen on kiihtynyt viime vuosina myös Alajärven Puhelinosuuskunnan toiminta-alueella (Alajärvi, Vimpeli ja Lappajärvi). Lankapuhelinliittymiä alueella on enään vain n.500 kpl ja vanhan tekniikan ylläpitäminen on arvokkaampaa vuosi vuodelta.

Lankapuhelimen käyttäjät ovat tyypillisesti jo seniori-iän saavuttaneita ja tuttu turvallinen lankapuhelin on palvellut heitä asioiden hoitamisessa jo vuosikymmeniä. Ei siis ihme, että tuleva tekniikan lopettaminen saattaa huolestuttaa puhelinten käyttäjiä ja heidän läheisiään. Henkilöillä, joiden toimintakyky on alentunut, voi olla kotonaan turvapuhelin, jolla hälyttää apua esim. kaatumisen yhteydessä. Turvapuhelin toimii usein lankapuhelimen rinnalla, mutta myös se voidaan muuttaa mobiilitekniikalla toimivaksi.  Asiakkaan tai asiaa hoitavan henkilön tulee vain ottaa yhteyttä turvapuhelinpalvelun toimittajaan ja pyytää muutosta. 

Mobiilioperaattoreilla löytyy nykyisin valikoimissaan tuotteita, joilla lankapuhelinta muistuttavan palvelun toteutetaan matkapuhelinverkkojen kautta. Myös tuttu kotinumero voidaan siirtää tähän palveluun. Korvaavan palvelun kuukausimaksu on tyypillisesti halvempi kuin vanhan lankapuhelimen, sillä vanhan tekniikan ylläpito on operaattoreille työlästä ja kallista. Kuukausimaksujen erotuksella voit rahoittaa uuden puhelinkoneen hankinnan, ja moni operaattori tarjoaa jopa korotonta ja kulutonta maksuaikaa laiteostoille. Kuukausittainen kokonaiskulu voi jäädä lankapuhelinta halvemmaksi. Euronics Japon myymälästä saat DNA:n toimittamat korvaavat puhepalvelut sekä tarvittavat puhelinlaitteet.

Alajärven Puhelinosuuskunta (JAPO – Tieto,koneet ja yhteydet) jatkaa kokonaisvaltaisena tietotekniikka talona, josta saat internetpalvelut, laitteet ja asiantuntijapalvelut niin kotiin kuin yrityksiin.

Lisätietoa: Toni Harjula 044 557 0119, toni.harjuila@japoyhtiot.fi


 

Sopimusehdot

Yleiset sopimusehdot

Jos kauppasopimusta koskevaa erimielisyyttä ei saada ratkaistuksi osapuolten välisillä neuvotteluilla, kuluttaja voi saattaa asian kuluttajariitalautakunnan ratkaistavaksi.
www.kuluttajariita.fi

Sopimusehdot yrityksille

Viestintapalvelujen sopimusehdot


Myymälän aukioloajat:
ma - pe 9 - 17
la 10 - 14
         

Asiakastuki:
ma - pe 9 - 16
(06) 557 0124
asiakastuki@japo.fi

Sivusto tehty JAPO Webeditorilla