JAPO tiedotteet

JAPO tiedottaa tällä sivulla yleisiä tiedotteita tuotteista ja palveluista.

Muita tiedotteita: JAPO tiedotteet | Häiriötiedotteet

Alajärven Puhelinosuuskunnan varsinainen kokous 22.9.2020
02.09.2020 10:40

Alajärven Puhelinosuuskunnan (JAPO - Tieto,koneet ja yhteydet) varsinainen kokous pidetään tiistaina 22.9.2020 klo 18.00 Alajärven seurakuntatalolla (Alvar Aallontie 3)

Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat sekä keskustellaan lankapuhelinpalveluiden lopettamista

Voidaksesi osallistua osuuskuntakokoukseen jäsenen on ilmoitettava osallistumisestaan 21.9.2020 klo 15.00 mennessä asiakaspalveluumme puh. (06) 557 0111

 

1870-luvulla kehitetty lankapuhelin on saapumassa tiensä päähän myös Alajärven Puhelinosuuskunnan osalta.

Lankapuhelimien määrä on vähentynyt Suomessa 1990-luvun alusta alkaen ja liittymien irtisanominen on kiihtynyt viime vuosina myös Alajärven Puhelinosuuskunnan toiminta-alueella (Alajärvi, Vimpeli ja Lappajärvi). Lankapuhelinliittymiä alueella on enään vain n.500 kpl ja vanhan tekniikan ylläpitäminen on arvokkaampaa vuosi vuodelta.

Lankapuhelimen käyttäjät ovat tyypillisesti jo seniori-iän saavuttaneita ja tuttu turvallinen lankapuhelin on palvellut heitä asioiden hoitamisessa jo vuosikymmeniä. Ei siis ihme, että tuleva tekniikan lopettaminen saattaa huolestuttaa puhelinten käyttäjiä ja heidän läheisiään. Henkilöillä, joiden toimintakyky on alentunut, voi olla kotonaan turvapuhelin, jolla hälyttää apua esim. kaatumisen yhteydessä. Turvapuhelin toimii usein lankapuhelimen rinnalla, mutta myös se voidaan muuttaa mobiilitekniikalla toimivaksi.  Asiakkaan tai asiaa hoitavan henkilön tulee vain ottaa yhteyttä turvapuhelinpalvelun toimittajaan ja pyytää muutosta. 

Mobiilioperaattoreilla löytyy nykyisin valikoimissaan tuotteita, joilla lankapuhelinta muistuttavan palvelun toteutetaan matkapuhelinverkkojen kautta. Myös tuttu kotinumero voidaan siirtää tähän palveluun. Korvaavan palvelun kuukausimaksu on tyypillisesti halvempi kuin vanhan lankapuhelimen, sillä vanhan tekniikan ylläpito on operaattoreille työlästä ja kallista. Kuukausimaksujen erotuksella voit rahoittaa uuden puhelinkoneen hankinnan, ja moni operaattori tarjoaa jopa korotonta ja kulutonta maksuaikaa laiteostoille. Kuukausittainen kokonaiskulu voi jäädä lankapuhelinta halvemmaksi. Euronics Japon myymälästä saat DNA:n toimittamat korvaavat puhepalvelut sekä tarvittavat puhelinlaitteet.

Alajärven puhelinosuuskunta on suunnitellut, että lankapuhelinpalvelut lopetettaisiin kokonaan vuoden 2021 syksyllä. Isommat teleoperaattorit Telia ja Elisa ovat tehneet lankapuhelinpalvelun lopetuspäätöksen jo vuonna 2019. Osuuskunnan jäsenillä on mahdollisuus tulla keskustelemaan aiheesta osuuskuntakokoukseen 22.9.2020 klo 18.00. Lisätietoa kokouksesta osoitteessa www.japo.fi

Alajärven Puhelinosuuskunta (JAPO – Tieto,koneet ja yhteydet) jatkaa kokonaisvaltaisena ICT-talona, josta saat internetpalvelut, laitteet ja asiantuntijapalvelut niin kotiin kuin yrityksiin.

 

JAPO – Tieto, koneet ja yhteydet on aina ollut paikallinen ja järviseutulaisten omistama yritys

JAPOn liiketoiminta koostuu emoyhtiö Alajärven Puhelinosuuskunnasta sekä tytäryhtiö JAPO Palvelut Oy:stä.  Emoyhtiön päätoimialana on tarjota toiminta-alueelleen toimivat ja nopeat internet yhteydet ja siihen liittyvät palvelut. Tytäryhtiön päätoimiala on tieto- ja kodintekniikan vähittäiskauppa sekä ohjelmistojen suunnittelu.

JAPO Palvelut Oy on perustettu vuonna 2001, ja yrityksen päätoimiala oli aluksi ohjelmistojen suunnittelu. Yrityksen toiminta kasvoi kuitenkin vuonna 2006, kun JAPO Palvelut osti liiketoimintakaupalla Alajärven Data-infon koko toiminnan. Liiketoimintakaupan myötä yrityksen palvelut laajenivat tietokoneiden, ohjelmistojen ja toimistoautomaatiolaitteiden myyntiin ja huoltamiseen.

Vuonna 2010 tytäryhtiön toiminta laajeni edelleen kahden liiketoimintakaupan myötä. Vuonna 2010 JAPO Palvelut osti Töysässä toimivan IT-pajan sekä alajärveläisen kodinkoneliike Nelitekin. Samana vuonna JAPO Palvelut liittyi Tekniset-osuuskuntaan, joka yhdistyi euroopan suurimpaan kodin- sekä tietotekniikkaketjuun Euronicsiin vuonna 2018.

JAPO – Tieto,koneet ja ja yhteydet / Euronics Japon myymälät sijaitsevat Alajärven Kauppakadulla ja Töysän Keskuskadulla.

 

Alajärven Puhelinosuuskunnan Historia

Alajärven Puhelinosuuskunnalla on ollut aina merkittävä rooli tiedon ja kuulumisten välittäjänä Alajärvellä ja Järviseudulla. Ensimmäisiä puhelinosuuskunnan jäseniä oli muun muassa Alvar Aallon isä J. H. Aalto. Alajärven Puhelinosuuskunta vei 1920-luvulla Alajärveä eteenpäin asentamalla asukkaille lankapuhelimia. 

Alajärven Puhelin Oy:n perustamiskokous pidettiin 17. elokuuta 1922. Ensimmäisen pöytäkirjan allekirjoittivat Juho Luhta, Kalle Laukkonen ja Kalle Bergren. Yhtiön nimi ja toimintamuoto muuttuivat virallisesti marraskuussa 1925 Alajärven Puhelinosuuskunnaksi.

Ensimmäiset puhelinkeskukset toimivat Hoiskossa ja Kurejoella Albert Hörin sekä kirkonkylässä H. Metsäpellon luona. 

 

Lisätietoa

Toni Harjula, Toimitusjohtaja, toni.harjula@japoyhtiot.fi, 044 557 0119

 

Lisätietoa

Toni Harjula, Toimitusjohtaja, toni.harjula@japoyhtiot.fi, 044 557 0119


 

Sopimusehdot

Yleiset sopimusehdot

Jos kauppasopimusta koskevaa erimielisyyttä ei saada ratkaistuksi osapuolten välisillä neuvotteluilla, kuluttaja voi saattaa asian kuluttajariitalautakunnan ratkaistavaksi.
www.kuluttajariita.fi

Sopimusehdot yrityksille

Viestintapalvelujen sopimusehdot


Myymälän aukioloajat:
ma - pe 9 - 17
la 10 - 14
         

Asiakastuki:
ma - pe 9 - 16
(06) 557 0124
asiakastuki@japo.fi

Sivusto tehty JAPO Webeditorilla