JAPO tiedotteet

JAPO tiedottaa tällä sivulla yleisiä tiedotteita tuotteista ja palveluista.

Muita tiedotteita: JAPO tiedotteet | Häiriötiedotteet

Lapuan Haapakosken ja Tiistenjoen valokuituverkko etenee
13.10.2021 12:56

Valokuidun vetäminen Lapuan Haapakosken ja Tiistenjoen alueille on harpannut askeleen eteenpäin. Lähiviikkoina kyläläisiltä aletaan kerätä sitoumuksia liittymäsopimuksia varten.

Valokuituverkon rakentamisesta on jätetty rahoitushakemus ELY-keskukseen viime viikolla. Mikäli hanke saa myönteisen rahoituspäätöksen ja mukaan saadaan riittävästi liittymän ottajia, rakentaminen alkaa ensi keväänä.

Kylien alueilla on yli 1000 taloa. Tavoitteena on saada mukaan vähintään 400 liittymän ottajaa. Valokuidusta järjestetään tiedostustilaisuuksia alueen kylissä loka-marraskuulla.

Valokuituverkon suunnittelussa ja rakentamisessa Haapakosken ja Tiistenjoen alueiden kumppanina toimii Alajärven Puhelinosuuskunta Japo. Se on rakentanut valokuitua jo vuodesta 2009 lähtien muun muassa Alajärven, Vimpelin ja Lappajärven alueille.

Japo toteuttaa hankkeen tiiviissä yhteistyössä mukana olevien kylien kanssa. Jos riittävästi kiinnostuneita löytyy, kiinteistökohtainen liittymähinta tulee olemaan 790 € (sis. alv 24 %). Hinta sisältää valokuidun rakentamisen, päätelaitteet ja niiden asennuksen tarvikkeineen.

Liittymäsopimuksia kerätään suunnitellulla hankealueella Japon ja kyläläisten toimesta tämän vuoden loppuun mennessä. Valokuituun liittymisestä saa lisätietoa Japolta (www.valokuitulapualle.fi) sekä lähiaikoina järjestettävissä kyläilloissa.

Kylien edustajat ovat toiveikkaita, että alueelle saadaan vihdoinkin varmatoimiset tietoliikenneyhteydet. Kiinteä valokuitu on tänä päivänä yhtä tärkeä kuin sähkö- tai vesijohto. Tutkimusten mukaan valokuituliittymä lisää koko alueen vetovoimaisuutta ja elinvoimaa.

 

Lisätietoja ja liittymän tilaaminen:

https://www.valokuitulapualle.fi

Toni Harjula

044 557 0119 

toni.harjula@japoyhtiot.fi

Asko Peltola

0400 590 123 

asko.peltola@nic.fi

 

 

 

 


 

Sopimusehdot

Yleiset sopimusehdot

Jos kauppasopimusta koskevaa erimielisyyttä ei saada ratkaistuksi osapuolten välisillä neuvotteluilla, kuluttaja voi saattaa asian kuluttajariitalautakunnan ratkaistavaksi.
www.kuluttajariita.fi

Sopimusehdot yrityksille

Viestintapalvelujen sopimusehdot


Myymälän aukioloajat:
ma - pe 9 - 17
la 10 - 14
         

Asiakastuki:
ma - pe 9 - 16
(06) 557 0124
asiakastuki@japo.fi

Sivusto tehty JAPO Webeditorilla