JAPO tiedotteet

JAPO tiedottaa tällä sivulla yleisiä tiedotteita tuotteista ja palveluista.

Muita tiedotteita: JAPO tiedotteet | Häiriötiedotteet

Valokuidulla lisäturvaa kodille ja hyvät raamit etätöille
02.01.2018 09:25

Turvallisuus lisääntyy toimintavarman nettiyhteyden myötä. Terttu ja Reijo Harakan kakkosasunnossa Lappajärvellä on JAPO Kuituliittymä. Turvallisuusjärjestelmät ovat kesämökeillä ja maaseudun kakkoskodeissa yleisiä mutta vaativat toimiakseen kiinteän nettiyhteyden – valokuitu on tässä tapauksessa paras vaihtoehto.

Terttu ja Reijo Harakka asuvat Vaasassa. Lappajärven kakkoskoti on käytössä kuitenkin vähintään viikon verran kuukaudesta. Asuntoon asennettu valvontajärjestelmä tuo kodille turvaa silloin, kun asunnolla ei olla.

– Pyrimme viettämään kakkoskodissamme niin paljon aikaa kuin mahdollista. Kesäisin olemme täällä enemmän. Onhan maalla mukavaa, Lappajärvellä asuu paljon sukulaisia ja tuttuja, kertoo lappajärveläiset sukujuuret omaava Terttu.

Verisuren-valvontajärjestelmässä on murto-, palo- ja vesivahinkohälytykset sekä 24/7 toimiva kameravalvonta. Järjestelmä hälyttää asianomaiset tahot heti, jos aihetta tulee. Ilman kiinteää nettiyhteyttä järjestelmää ei olisi voinut ottaa käyttöön.

– Systeemi on erittäin hyvä. Se lisää turvallisuudentunnetta ja sen avulla voi varmistua, että kaikki on asunnolla kunnossa, Terttu kertoo.

 

Kuidun avulla myös töitä

Ennen valokuituliittymää nettiyhteys ei ollut kovin hyvä. JAPOn Kuituliittymän ansiosta työnteko onnistuu nykyään häiriöittä. Terttu Harakka opettaa Vaasan yliopistossa viestintää. Hän tekee kakkoskodista käsin usein etätöitä. Ilman kunnollista nettiyhteyttä etätyön tekeminen olisi hankalampaa, joten kakkoskotiin pääsisi siis paljon harvemmin.

– Riippuu työtilanteestani, kuinka usein voimme viettää täällä aikaa. Onneksi voin tehdä paljon työtä etänä. Ohjaan muun muassa graduja, ja joskus pidän etänä ohjausta opiskelijoille. Jaetussa virtuaalisessa työtilassa voimme työstää yhteisesti opiskelijoiden töitä eteenpäin, hän sanoo.

Eläkeiän ylittymisestä huolimatta Terttu tekee edelleen 65–70 % työaikaa.

– Pidän työstäni ja minua on pyydetty jatkamaan, joten mikäs tässä. Näin pysyy itsekin virkeänä, hän sanoo.

 

Terttu ja Reijo asennuttivat myös television valokuidun varaan. Nyt käytössä on Watson-tv-palvelu. Ennen sitä tv-lähetykset pätkivät usein.

– Olemme olleet tyytyväisiä JAPO Kuituun. Lisäksi palvelu on hyvää ja joustavaa. Vaikka emme vakitiuisesti asu täällä, olemme saaneet asentajat aina paikalle omien aikataulujemme puitteissa, Terttu kiittelee.


 

Sopimusehdot

Yleiset sopimusehdot

Jos kauppasopimusta koskevaa erimielisyyttä ei saada ratkaistuksi osapuolten välisillä neuvotteluilla, kuluttaja voi saattaa asian kuluttajariitalautakunnan ratkaistavaksi.
www.kuluttajariita.fi

Sopimusehdot yrityksille

Viestintapalvelujen sopimusehdot


Myymälän aukioloajat:
ma - pe 9 - 17
la 10 - 14
         

Asiakastuki:
ma - pe 9 - 16
(06) 557 0124
asiakastuki@japo.fi

JAPO - Tieto, koneet ja yhteydet
Kauppakatu 10
62900 Alajärvi
(06) 557 0111

Sivusto tehty JAPO Webeditorilla