Finnetin artikkeli 7.3.2024

 

Tyytyväisyys on Finnet-yhtiöiden valokuituasiakkaille tärkeä lisäarvo

JAPO on osa Finnet-ryhmää. Finnet-yhtiöiden valokuituasiakkaista 86 % on tyytyväisiä omaan valokuituyhtiöönsä. Tämä ilmenee Finnet-liitto ry:n Kantar Finlandilla joulukuussa 2023 teettämästä tutkimuksesta *.  

Tutkimuksesta selvisi, että valokuituyhtiön valintaan vaikuttaa eniten tarjottu hinta ja saatavuus paikalliselta toimijalta. Finnet-liiton jäsenyhtiöillä on syytä hymyillä. Peräti 82 % asiakkaista koki, että meidät on helppo tavoittaa. Lisäksi lähes kahdeksan kymmenestä vastaajasta arvioi, että olemme palveleva kumppani, joka pitää lupauksensa. 

Paikallisuus on lisäarvo   

Valitse paikallinen kumppani.
Paikallinen kumppani ymmärtää paikalliset tavat ja haasteet paremmin kuin kukaan muu. Yli 90 % vastaajista pitää valokuituyhtiön valinnassa tärkeimpinä ominaisuuksina luotettavaa kumppania, sopivaa hintaa ja vaivatonta asiointia. Mutta, tiedätkö mikä tekee Finnet-yhtiöstä erityisen? Puolet asiakkaista kokevat saavansa lisäarvoa paikallisuudesta. Se näkyy konkreettisesti luotettavuudessa, palvelunopeudessa ja vaivattomuudessa myös silloin, kun kohtaat ongelmatilanteita. Valitsemalla paikallisen kumppanin saat enemmän kuin vain palvelun – saat paikallista asiantuntemusta ja sitoutumista. Paikallinen kumppani pitää lupauksensa.  

Luottamus ja alueiden elinvoima ovat Finnet-yhtiöiden toiminnan lähtökohtia  

Finnet-yhtiöiden jo usean sukupolven mittainen menestys rakentuu luottamukseen, alueellisen elinvoiman tukemiseen ja kestävään liiketoimintaan. Tässä toimintamallissa maksimaalisen voiton tai muu pikavoittojen tavoittelu eivät ole toiminnan keskiössä, vaan luotettavuus, laatu ja vastuullisuus ovat tärkeitä arvoja.   

Valokuitu on vastuullisin valinta  

Kaiken kaikkiaan valokuidun käyttäjät ovat tyytyväisimpiä netin käyttäjiä. 95 % suomalaisista on tutkitusti tyytyväisiä omaan valokuituyhteyteensä. Valokuitu takaa huippunopean, pätkimättömän netin kodin tarpeisiin. Valokuitu on myös vastuullisin ja pitkällä aikavälillä edullisin tiedonsiirtotekniikka nykyisille ja tuleville palveluille.  

Vuonna 2023 Green Garbonin tekemän selvityksen mukaan valokuituliittymän hiilidioksidipäästöt koko vuodelta ovat samaa luokkaa kuin ajaisit autolla noin 35 kilometriä. Valokuidun hiilidioksidipäästöt ovat niin vähäiset, että ne vastaavat vain puolta promillea keskivertosuomalaisen hiilijalanjäljestä.   

Lisäksi valokuidun käyttöikä on yli 50 vuotta. Siksi hankintapäätöstä tehdessäsi on hyvä pohtia, keneltä valokuituliittymän tilaat. Ostatko valokuituliittymän toimijalta, jonka koko olemassaolo perustuu siihen, että kansainvälinen pääoma on etsinyt mahdollisimman hyvää tuottokohdetta vai ostatko liittymän toimijalta, jossa asiakkaat voivat olla omistajina ja päätöksenteko perustuu asiakkaiden edun sekä paikallisen lisäarvon kasvattamiseen.  

Valitsemalla Finnet-yhtiön valitset paitsi huippunopean valokuituyhteyden myös sitoutuneen kumppanin, joka tekee arjestasi sujuvampaa ja yhteyksistäsi luotettavia. 

*Finnet-liitto ry teetti Kantar Finlandilla tutkimuksen paikallisten valokuituyhtiöiden mielikuvista joulukuussa 2023. Tutkimukseen vastasi yli 2 300 kuluttajaa, joilla on kotona käytössään valokuituyhteys.  

Linkit yllä oleviin:
https://www.suomitarvitseekuitua.fi/kysyimme-suomalaisilta-valokuidusta/
https://www.suomitarvitseekuitua.fi/valokuidulla-suuri-digiloikka-pieni-hiilijalanjalki/

Valokuituyhtiön valintaan vaikuttavat tekijät