• Täyden palvelun tietoliikenneyhtiö
  • Asiakastuki 06 557 0124 (Ma-Pe 8-16)

JAPO:lle Traficomilta myönteinen tukipäätös Ylihärmän valokuituverkon rakentamiselle

Ajankohtaista 6.7.2023

Traficomilta myönteinen tukipäätös Alajärven Puhelinosuuskunnan (JAPO) Ylihärmän valokuituverkon rakentamiselle

Alajärven Puhelinosuuskunta (JAPO) on eteläpohjalainen paikallinen toimija, jolle maakunnan elinvoimaisuuden ja tietoliikenneyhteyksien turvaaminen on tärkeää. JAPO on kokenut valokuituyhteyksien rakentaja ja rakentanut valokuituverkkoja jo vuodesta 2009. Tyytyväisiä valokuituverkonkäyttäjiä löytyy jo Alajärveltä, Kauhavalta, Lapualta, Lappajärveltä ja Vimpelistä.

Keväällä 2022 JAPO teki päätöksen valokuituverkon rakentamisesta Lapualle ja Kauhavalle (Hirvijoen, Huhmarkosken, Lummukan, Kantolan, Pelkkikankaan, Oravan, Karjanlahden sekä Tiistejoen ja Ylikylän kylien alueelle). Keväällä 2023 JAPO:n valokuituverkon rakentamispäätös kattoi Härmästä: Hakolan, Kivihuhdan ja Perkiömäen alueet sekä Kortesjärveltä Fräntilän, Kortesjärven ja Ylikylän alueet.

 

Nyt JAPO valokuituverkko laajenee jälleen

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on 6.7.2023 myöntänyt Alajärven Puhelinosuuskunnan Ylihärmän hankkeelle laajakaistarakentamisen laajakaistatukilakiin (1262/2020) perustuvaa valtiontukea.

JAPO valokuituverkko rakentuu Lapuan ja Kauhavan rajalle. Lupamenettelyn aikataulusta riippuen valokuituverkon rakennustöitä päästäisiin aloittamaan mahdollisesti jo syksyllä 2023.

”Rakennustyöt alkavat kuitenkin viimeistään keväällä 2024.”, kertoo Alajärven Puhelinosuuskunnan toimitusjohtaja Toni Harjula.

JAPO Valokuitu lisätiedot ja tilaukset: www.japo.fi/harma

Lisätietoja:
Toni Harjula, toimitusjohtaja
Alajärven Puhelinosuuskunta (JAPO)
sähköposti: toni.harjula(a)japoyhtiot.fi tai
p. 044 557 0119